Ana Sayfa Apple HomePod Sevkiyatları 3 Milyona Ulaşabilir

HomePod Sevkiyatları 3 Milyona Ulaşabilir

0
HomePod satışları çıktıktan bu yana 1.5 milyondan 3 milyona ulaşabilir

HomePod, 2018’in ikinci çeyreğinde 700 bin civarında satıldı. Araştırma firmalarından Strategy Analytics’e göre Apple, dünya çapında akıllı hoparlör pazarının yüzde 6’sını elinde tutuyor.

Yine aynı araştırma firmasına göre, Apple’ın yılın ilk çeyreğinde 600 bin civarında HomePod satış rakamına ulaştığı tahmin ediliyor. Ocak ayının sonunda ABD, Avustralya ve İngiltere’de piyasaya sunulmasından bu yana, Apple’ın akıllı hoparlörünün dünya çapına 1.3 milyon ünite civarında sevkiyat rakamına ulaştığı tahmin ediliyor.

Analistlere göre, Apple’ın akıllı hoparlörünün sevkiyatları yakın zamanda 3 milyona ulaşabilir.

HomePod satışları çıktıktan bu yana 1.5 milyondan 3 milyona ulaşabilir

Apple, geçtiğimiz çeyrekte ”Diğer Ürünler” kategorisinde elde ettiği 2.73 milyar dolarlık geliri yüzde 37’lik bir artışla 3.74 milyar dolara yükseltti.

Yapılan sevkiyatların tamamının satılmış olarak kabul edilmesi mümkün değil. Bu yüzden henüz kaç kullanıcının HomePod sahibi olduğu bilinmiyor. Haziran ayında Kanada, Fransa ve Almanya’da piyasaya sürülen akıllı hoparlör sonra şu an için sadece 6 ülkede satılıyor.

Apple’ın HomePod’u dünyanın en popüler 4. akıllı hoparlörü olma unvanına sahip. Strategy Analytics’e göre Amazon Echo, Google Home ve Çin merkezli üreticilerden biri olan Alibaba’nın Tmall Genie ismini akıllı hoparlörü şu an için Apple’ın önünde yer alıyor.

Bu noktada Apple’ın daha rekabetçi bir fiyat politikası ile ürününü satması gerekiyor. Zira bakıldığı zaman 349 dolar olan bir HomePod fiyatına neredeyse ikişer adet Google Home ve Amazon Echo satın alınabiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz