Ana Sayfa Haberler iPhone’da Herhangi Bir Web Sitesi Nasıl Engellenir?

iPhone’da Herhangi Bir Web Sitesi Nasıl Engellenir?

0
iPhone Web Sitesi Engelleme

Bu rehberde iPhone’da herhangi bir web sitesi nasıl engellenir sorusunun cevabını vermeye çalışacağız. Kendi iPhone veya iPad’inizde bir web sitesine erişiminizi engellemek için muhtemelen geçerli bir nedeniniz vardır, ancak gerçekten bir web sitesini engellemek için gerçekten geçerli bir neden olmalı.

Çocuğunuzun belirli web sitesine erişimini engellemek istiyor olmanız oldukça muhtemeldir. Çocuğunuzun iPhone’unuzu kullanırken kumar içerikli gibi yetişkinlere yönelik web sitelerine girmesini engellemek istiyor olabilirsiniz.

Sebebi her ne olursa olsun bu yazıdaki talimatları yerine getirdiğinizde iPhone’da herhangi bir web sitesine erişimi kolayca engelleyebilirsiniz.

iPhone’da Web Sitesi Engelleme

Web sitesini engellemek için Safari’nin ebeveyn kontrolünü kullanmalısınız. Ebeveyn kontrolüne erişmek için iOS 11’de Genel > Kısıtlamalar menüsünü kullanabilirsiniz.

iOS 12’de Ekran Süresi > İçerik ve Gizlilik Sınırlamaları menüsünü kullanmanız gerekiyor.

Bu rehberdeki anlatımımızı iOS 12’ye göre yapacağız.

Öncelikle Ekran Süresi özelliği kapalı ise etkinleştirin. Zaten açıksa Ekran Süresi > İçerik ve Gizlilik Sınırlamaları menüsüne gidin. İçerik ve Gizlilik Sınırlamaları seçeneğinin yanındaki anahtarı açın.

iPhone Web Sitesi Engelleme

Şimdi İçerik Sınırlama > Web İçeriği menüsüne dokunun. “Yetişkin Web Sitelerini Sınırla” seçeneğini seçin. “Asla İzin Verme” başlığı altında yer alan “Web Sitesi Ekle” seçeneğine dokunun.

iPhone Web Sitesi Engel

URL kısmına engellemek istediğiniz web sitesinin tam adresini girin ve onaylayın. Eklediğiniz web sitesine erişim sadece Safari’de değil diğer tüm üçüncü taraf tarayıcılarda da engellenecektir.

iOS Web Sitesi Engelleme

iPhone’da Tüm Web Sitelerini Engelleme

“Yalnızca İzin Verilen Web Siteleri” seçeneğini seçmeniz durumunda sadece izin verilen web sitelerine erişim izni verilecektir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz