Ana Sayfa App Store Apple, App Store’daki 25 Bin Kumar Uygulamasını Kaldırdı!

Apple, App Store’daki 25 Bin Kumar Uygulamasını Kaldırdı!

0
Apple App Store Kumar

Çinli CCTV’ye göre Apple, kumar, piyango gibi yasadışı 25.000 uygulamayı App Store’dan kaldırdı. Apple, kumar oyunlarının yasadışı olduğunu ve App Store’da bu tip uygulamalara izin verilmediğini açıkladı, ancak 25.000 sayısını doğrulamaktan kaçındı. Yine de binlerce yasadışı uygulamanın App Store’dan kaldırıldığı ifade ediliyor.

Apple, App Store’daki yasadışı uygulamaları bulup kaldırmaya kararlı. Cupertino merkezli şirket özellikle Çin hükümeti tarafından App Store’da yasadışı uygulamaların bulunmasına göz yummakla eleştiriliyordu. Çin’deki yasalara göre bu uygulamalar yasadışı olarak kabul ediliyor.

Çin App Store için 1.8 milyon uygulamanın bulunduğu göz önüne alındığında 25.000 sayısının fazla olmadığı açık. Apple’ın CEO’su Tim Cook geçen yıl “Uygulamaları kaldırmamayı tercih ediyoruz, ancak ülkelerdeki yasaları uygulamak zorundayız.” açıklamasında bulunmuştu.

App Store’dan kaldırılan yasadışı uygulamaların sadece Çin App Store’u kapsamadığını, ancak dünya genelinde de etkilerinin görüleceğinin altını çizelim.

Birçok Sürpriz Uygulama Kaldırıldı

Bu ayın başında Apple, dolandırıcılık faaliyetlerini önlemek için kumar, piyango gibi yasadışı olarak kabul edilen uygulamaları bir bir tespit ederek App Store’dan kaldırmaya başladı.

Bazı uygulama geliştiricileri Twitter gibi sosyal medya siteleri üzerinden uygulamaya itiraz etti. Son derece masum görünen sosyal medya uygulamaları bile kaldırılmıştı, ancak bu tip sosyal medya uygulamalarında kumar gibi konuların tartışılması, insanların bu tip sitelere yönlendirilmesi söz konusuydu.

Ülkelerdeki yasalardan öte App Store kurallarına göre kumar, piyango gibi uygulamaların popüler uygulama mağazasında yer bulabilmesi için özel izin alınması gerekiyor. Bunun dışında bu tip uygulamaların mağazaya eklenmesi kesinlikle yasak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz