Ana Sayfa Apple Tim Cook, 120 Milyon Dolarlık Ödülünü Almaya Hazırlanıyor!

Tim Cook, 120 Milyon Dolarlık Ödülünü Almaya Hazırlanıyor!

0
Apple CEO Tim Cook

Apple’ın CEO’su Tim Cook, yaklaşık 120.5 milyon dolar değerindeki 560.000 Apple hisse senedi ödülünü Cuma günü almaya hazırlanıyor.

Ödül, Cook’un CEO olarak Apple’da geçen yıl gösterdiği performansına ve liderliğinde son üç yılda Apple’ın borsadaki göreceli performansının karşılığı.

Cook’un CEO olarak geçen yıl Apple’ın başında kalması karşılığında ödül olarak verilen Apple hisse senedi 280.000 adet. Liderliği altında Apple’ın borsadaki göreceli performansı karşılığında Cook’un kazandığı ödül ise 280.000 adet Apple hisse senedi.

Apple’ın Borsadaki Performansı Göz Dolduruyor

Apple, son üç yılda S & P 500 listesindeki diğer ABD’li firmaların en az üçte ikisinden daha yüksek bir hissedar getirisi sağladı. Apple’ın toplam hissedar getirisi 25 Ağustos 2015’ten borsanın dünkü kapanış çanına kadar yüzde 119 artış gösterdi. Bloomberg’e göre Apple, S & P 500’deki diğer ABD’li firmaların yüzde 80’inden daha iyi performans gösterdi. Dolayısıyla, Apple’ın hisseleri önümüzdeki 48 saat içinde önemli bir düşüş yaşamadığı sürece Cook’un kazanacağı ödül 560.000 Apple hisse senedi olacak.

Apple Tim Cook

Cook, Apple’daki CEO’luk görevini devam ettirmesi durumunda önümüzdeki üç yıl boyunca toplamda 1.680.000 Apple hisse senedini ödül olarak alacak ve Apple’ın toplam hissedar getirisi S & P 500’deki diğer ABD’li şirketlerin ilk üçte biri arasında yer almaya devam edecek.

Bloomberg’e göre Tim Cook’un maaşı 3 milyon dolar ve 2017 yılında 9.33 milyon dolarlık nakit kazanç sağladı. Tim Cook’un 700 milyon dolarlık bir servetin sahibi olduğu değerlendiriliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz