Ana Sayfa Haberler iPhone’un Aşırı Isınma Sorunu Karşısında Yapılması Gerekenler

iPhone’un Aşırı Isınma Sorunu Karşısında Yapılması Gerekenler

1
iPhone Aşırı Isınma Sorunu

Yüksek sıcaklıklarda iPhone’un aşırı ısınma sorunu ile karşılaşılabilir ve böyle bir durumda iPhone aniden kapanarak geçici olarak kullanılamaz hale gelebilir.

iPhone’un aşırı ısınmasını önlemek mi istiyorsunuz? Ve iPhone’unuzu en hızlı nasıl soğutabileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Hepsinin ve daha fazla sorunun cevabını sizin için bir araya getirdik.

iPhone’un Aşırı Isınma Sorunu

iPhone, 0 ila 35 santigrat derece arasında en iyi performansta çalışır. Daha yüksek sıcaklıklarda ekranda bir uyarı mesajı görünebilir.

iPhone’u belirtilen sıcaklıkların dışında uzun süre kullanırsanız bu özellikle pil için son derece zararlıdır. Yüksek sıcaklıklarda iPhone’un kullanılması cihaza önemli bir zarar vermez, ancak pil ömrü yavaş yavaş düşmeye başlar.

Aşırı Isınan iPhone

Sıcaklık çok yüksekse, yukarıdaki resimde gösterildiği gibi ekranda bir mesaj görünecektir. Bu aşamada iPhone’u tekrar kullanabilmeniz için soğumasını beklemeniz gerekecek.

Bu rehberde, iPhone’un aşırı ısınma sorununu nasıl önleyebileceğinizi ve aşırı ısınma sorunu sonrasında neler yapabileceğinizi derledik.

iPhone’un Aşırı Isınmasına Ne Neden Olabilir?

iPhone’un aşırı ısınmasına neden olabilecek şeyler:

  • iPhone’u güneş ışığı altında bırakma: Plaj veya terasta yani güneşe açık yerlerde sıcaklık 35 derecenin üzerine çıkabilir. iPhone’un buralarda kullanılması veya bırakılması aşırı ısınmasına ve geçici olarak kullanılamaz hale gelmesine, daha kötüsü ise pilinin patlamasına neden olabilir.
  • iPhone’un kapalı alanlarda bırakma: Güneş ışıklarının doğrudan vurduğu kapalı bir oda veya araç içinde iPhone’un ısısı yükselebilir ve geçici olarak kullanılmaz hale gelebilir. Özellikle araç içinde ön veya arka camda bulunan iPhone’un aşırı ısınması kuvvetle muhtemeldir.
  • Kamera uygulamasının açık bırakılması: Kamera uygulamasını kapatmayı unutursanız ve cihazı cebinize koyarsanız, iPhone aşırı derece ısınabilir.
  • Navigasyon uygulamasının uzun süre kullanılması: GPS’i kullanan herhangi bir harita veya navigasyon uygulamasının uzun süre kullanılması iPhone’un aşırı ısınmasına neden olabilmektedir.
  • Arızalı şarj cihazıyla iPhone’u şarj etme: Özellikle ucuz, orijinal veya lisanslı olmayan şarj aleti kullanılarak iPhone’un şarj edilmesi ısınmasına neden olabilir.
  • Kullanılan kılıf: Kimi kılıf iPhone’un hava almasını engelleyebilir. Bu tip kılıflar iPhone’un aşırı ısınmasına neden olur. Bu tip kılıfları kullanmamalısınız.

iPhone Aşırı Isınırsa Ne Olur?

iPhone aşırı ısınırsa geçici süreyle kullanılamayacağını belirten bir bilgi mesajı ekranda görünür. iPhone soğuyana kadar kullanılamaz. Bu soğuma döneminde;

  • … iPhone’un ekranı siyahlaşır. Eğer navigasyon uygulaması açıksa, uygulama üzerinde bir mesaj görünür.
  • … iPhone’unuzu geçici olarak şarj edemezsiniz.
  • … kablosuz işlevler enerji tasarrufu moduna geçer; bu anda telefon, SMS veya iMessage kullanılmaz hale gelir. Sadece acil servis aramaları yapılabilir.
  • … kamerayı, flaşı ve el fenerini geçici olarak kullanamazsınız.

iPhone’un soğuma süreci yaklaşık on beş dakika sürer ve bu aşamada endişelenecek bir şey yoktur. iPhone’unuzu bir süreliğine kullanamamaktan başka bir rahatsızlık oluşmaz. Sessizce beklemek ve iPhone’u serin bir yere almak mantıklı olacaktır. Bu aşamada iPhone’unuzu buzdolabına koymanız sakıncalı olabilir.

Aşırısı Isınan iPhone için Çözüm Önerileri

iPhone’unuz aşırı ısındıysa soğumasını beklemelisiniz. Peki, bu süreci hızlandırmak için neler yapabilirsiniz?

  • iPhone’u tamamen kapatın ve bir müddet bekleyin (5-10 dakika). Ardından yeniden açın ve arka planda hiçbir uygulamanın aktif olmadığından emin olun. Arka plandaki açık olan tüm uygulamaları kapanmaya zorlayın. Yaklaşık 10-15 dakika boyunca bekleyin.
  • iPhone’u serin, güneş almayan bir yere götürün.
  • Bluetooth, konum servisleri, kişisel erişim noktası gibi tüm işlevleri kapatın.
  • Kamerayı geçici olarak kullanmayın.
  • El feneri açıksa kapatın.
  • Oyun oynuyorsanız oyunu kapatın.
  • Navigasyon uygulamaları veya diğer yoğun görevler yürüten uygulamaları geçici olarak kullanmayın.
  • Uçak Modu’nu açın. Böylece GPS, Bluetooth, Wi-Fi ve mobil veri kapatılacaktır. Bu, iPhone’un soğuma sürecini hızlandıracaktır.
  • iPhone’unuzu arabada kullanıyorsanız güneş almayan bir yere koyun. Havalandırma deliğine yakın bir yere koymanız hızlıca soğumasını sağlayabilir.

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz