Ana Sayfa Haberler NASA, iOS için Uzayda Selfie Uygulamasını Yayınladı

NASA, iOS için Uzayda Selfie Uygulamasını Yayınladı

0
NASA Selfie Uygulaması

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, tüketiciler için eğlenceli iki uygulamasını kullanıma sundu. NASA bugün, uzayda selfie çekebileceğiniz ilginç bir uygulamasını iOS cihazlar için App Store’da yayınladı.

On beş yıl önce Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, Spitzer Uzay Teleskobu’nu uzaya gönderdi. NASA, teleskopun uzaya gönderilmesi sonrası yakaladığı fotoğrafları uygulamasında kullanarak bilim ile bir mobil uygulamayı ilginç bir şekilde bir araya getiriyor.

Uzayda Selfie

NASA Selfies uygulaması, kullanıma sunulan iki uygulamanın ilki. Uygulama kafanızı sanal uzay kıyafetinin içine yerleştiriyor ve uzayda güzel bir ortamda selfie çekmenizi sağlıyor. Orion Bulutsusu’nu veya Samanyolu’nun merkezine sırtınızı verdiğinizi düşünün. Uygulama bir selfie için buralardan herhangi birisinin arka plan olarak seçmenizi sağlıyor. Dahası, çektiğiniz selfieyi sosyal medyada paylaşabiliyorsunuz.

Uygulama geniş bir arka plan arşivine sahip. Kullanıcılar, Spitzer Uzay Teleskobu’nun çektiği otuz fotoğraftan dilediğini arka plan görseli olarak ayarlayabiliyor. Ayrıca, her arka plan fotoğrafı için daha fazla bilgi talep edebiliyorsunuz.

Uygulamayı buradan devam ederek App Store’dan indirebilirsiniz.

VR Gözlüğü için Exoplanet Gezileri

NASA tarafından yayınlanan bir başka uygulama iPhone için değil VR gözlükleri için. Bu uygulama da oldukça ilginç. Uygulama, Oculus ve Vive için kullanılabiliyor. Uygulama ile Dünya’dan 39 ışık yılı uzaklıkta bir ultra-soğuk cüce yıldızı (TRAPPIST-1) boyunca gezinebiliyorsunuz.

Spitzer Uzay Teleskobu

Spitzer Uzay Teleskobu

25 Ağustos 2003 tarihinde Spitzer Uzay Teleskobu dünyanın etrafındaki yörüngeye getirildi. Uydu, uzaydaki birçok detayın fotoğraflarını çekebilmek için üç özel araca sahip. Bu araçlar bulutsunun, galaksilerin ve diğer güneş sistemlerinin oldukça güzel fotoğraflarını yakalıyor. Teleskop yardımıyla bir kahverengi cüce de dahil olmak üzere birkaç yıldız keşfedildi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz