Ana Sayfa Haberler Apple Watch’un Beklenen Devrimsel Özelliği için Önemli Gelişme!

Apple Watch’un Beklenen Devrimsel Özelliği için Önemli Gelişme!

0

Apple Watch’un merakla beklenen devrimsel özelliği için önemli bir gelişme yaşandı. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından paylaşılan ve “maddelerin dokunmasız olarak algılanması için referans anahtar mimarileri” olarak adlandırılan Apple’a ait 48 sayfalık bir patent, şirketin akıllı saatinin devrimsel özelliği için önemli bir adımı temsil ediyor.

Apple Watch Glikoz İzleme Özelliği

Patent, bir elektronik cihazın bir numunedeki belirli bir maddedinin yoğunluğunu ölçmek üzere kalibre edilebilme yöntemlerini açıklıyor.

Daha açıklayıcı olması bakımından, bir optik sistem emilim spektroskopisini gerçekleştirmek için yapılandırılıyor. Teknik olarak bir numuneye dalga boyu ve enerji gibi bilinen özelliklere sahip ışık uygulanarak hedef numunenin konsantrasyonu saptanıyor.

Işık numunenin üzerinden geçerken madde belirli dalga boylarında enerjiyi emiyor ve ışığın özelliklerinin çıkışta değişmesine neden oluyor.

Apple Watch Glikoz İzleme Özelliği

Numune boyunca yansıyan ışık ile iletilen ışık karşılaştırılıyor ve numunenin yoğunluğunun tespit edilmesi sağlanıyor. Numunedeki bir maddenin konsantrasyonu arttıkça emilen enerji miktarı da artıyor.

Ayrıca, maddeler belirli dalga boylarındaki ışığı absorbe etmede farklılıklar gösterir. Yani bilinen bir değere ışık uygulandığında her birinin benzersiz bir imzası vardır. Bu imza spektruma parmak izi olarak bilinir.

Apple, patentte tekniğin belirli kısıtlamalarının olduğunu belirtiyor. Örneğin, bir numune boyunca ışık eşit olarak dağıtılamayabilir. Apple’ın uygulaması, doğruluk sorunlarına neden olabilecek dalgalanmaları, sapmaları ve varyasyonları tanımlıyor. Apple’ın buluşu bu sorunların bir kısmını düzeltmeyi amaçlıyor.

Cupertino merkezli şirketin bu buluşunun Apple Watch için olduğu açık ve muhtemelen uzun zamandır Apple Watch için konuşulan glikoz izleme özelliğinin geliştirilmesinin bir parçası.

Bir kullanıcının kan akışında ışık bazlı tespit teknikleri kullanılarak nispeten küçük bir molekül olan glikozu izlemek mümkün olabilir. Apple’ın da bu patenti ile bunu hedeflediği üzerinde duruluyor.

Apple’ın çözümü, henüz glikoz izleme için başarılı bir şekilde uygulanmış gibi durmuyor, ancak tüm çabaların bunu başarmak için olduğu açık.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz