Ana Sayfa Haberler iPhone için En İyi Uygulama Tasarlama Araçları

iPhone için En İyi Uygulama Tasarlama Araçları

2

Bir iPhone veya iPad uygulamasını tasarlamak bir kağıdın üzerine kendi eskizinizi çizmenizle başlar.

Bu rehberde bir araya getirdiğimiz POP ve diğer çevrimiçi araçlarla kendi iOS uygulamanızın arayüzünü kodlama safhasına geçmeden kolayca tasarlayabilir, kullanıcı deneyimini test edebilirsiniz.

iPhone için Uygulama Tasarlama

Kendi iPhone uygulamasını tasarlamayı planlayan birçok insan var. Fikirlerinizi iyi bir şekilde hayata geçirmek için bir taslak veya mockup oluşturmak kesinlikle akıllıca olacaktır. Bu, kullanıcıların uygulamada gezineceği arayüzün tasarımını deneyimlemenizi sağlayacak ve eksiklikleri, pürüzleri saptamanıza yardımcı olacaktır.

Uygulama arayüzü için birtakım çizimler yaparak uygulamanın çalışma şeklinin nasıl olacağını da insanlarla paylaşabilirsiniz.

Prototyping on Paper: Kağıda Prototipleme

POP (Prototyping on Paper) ilk önce fikrinizi kağıt üzerine dökebileceğiniz ücretsiz bir uygulama. Ardından öğelerin birbiri ile olan etkileşimini göstermek için taslakları birbirine bağlantılı hale getirebilirsiniz.

POP, uygulamanın açılış ekranında da belirtildiği gibi üç adımda çalışıyor;

  • Kağıt üzerinde çizim yapma,
  • Çizimin fotoğrafını çekme,
  • Taslak çizimleri birleştirme ve etkileşim oluşturma.

iPhone Uygulama Tasarlama Prototyping on Paper POP

POP, hoş arayüzü ile kullanımı oldukça kolay bir uygulama. Uygulamanın en güzel yanı söz uçar yazı kalır atasözünün dijitalde hayat bulması.

Uygulamayı buradaki bağlantıya tıklayarak direkt App Store’dan indirebilirsiniz.

Uygulama Tasarımında Kullanılacak Mockup Araçları

Mockup yani maket tasarım için işe koyulmanın en kolay yolu  çevrimiçi bir araçları kullanmaktan geçiyor. Bu araçla fikirlerinizi şekillendirebilir, kalem ve kağıt yerine farenizi ve klavyenizi kullanabilirsiniz.

Bu sayede fikirleriniz uygulamayı oluşturma zorunda olmadan programcıya veya projeyi onaylayan yöneticiye kolayca aktarabilirsiniz. Aşağıdan iPhone uygulamanıza dijitalde hayat verebilmek için kullanabileceğinizi bir dizi aracı bulabilirsiniz.

Mockup.io

Mockup.io, iOS için uygulama tasarımlarınızı çevrimiçi sunmak ve diğer insanlarla birlikte çalışmak için oldukça kullanışlı bir araç.

Uygulamaların gerçek hayatta nasıl görüneceğini doğrudan Apple cihazlarında görüntülenebilir, böylece daha az teknik bilgi ile müşteri veya yönetici uygulamanın nasıl görüneceğine dair izlenim edinebilir.

Ekstra uzun bir ekranınız varsa mockup kaydırılabilir bir ekran olarak gösterilir. Daha gerçekçi bir uygulama tasarımı prototipi için etkileşimli öğeler ekleyebilirsiniz.

Invision

Invision ile statik tasarımı interaktif bir taslak tasarıma dönüştürürsünüz. Tasarımdaki sıcak noktalara tıklayın ve kullanıcıların neye tıklaması gerektiğini belirtin.

Invision, iPhone ve iPad için tıklanabilir prototip uygulama tasarımları oluşturmanızı sağlıyor. Ayrıca, harici URL’lere bağlantı verebilir, bağlantı noktalarını ayarlayabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

iPhone Mockup

iPhone Mockup

iPhone Mockup, iPhone uygulamanızın arayüzüne dijitalde hayat vermek için kullanılabilecek bir başka web aracı. İki stil var; düz çizgilerle net bir taslak uygulama tasarımı oluşturma ve bir kalemle çizilmiş gibi görünen taslak uygulama tasarımı oluşturma.

Yaptığınız uygulama tasarımı prototiplerinin telifinin korunmadığını unutmayın. Bu yüzden birisinin parlak fikrinizi görme riski var. Gizli projeler için bir kağıt ve kalem daha iyi çözüm olacaktır.

Diğer çevrimiçi araçlar:

Moqups: Moqups, tasarım sürecindeki her adım için kullanışlı araçlara sahip eksiksiz bir çevrimiçi çözüm.

MockPlus: Web ve masaüstü bilgisayarların yanı sıra mobil cihazlarda etkileşimli taslak uygulama tasarımları oluşturmak için sürükle ve bırak özelliğine sahip basit bir araç.

Balsamiq: Beyaz tahtada çizim deneyimini taklit etmeye çalışan oldukça kullanışlı bir araç.

iPhone Uygulama Tasarlama balsamiq

Mockingbird: Bu web aracı ile oldukça hızlı taslak uygulama tasarımlarını çevrimiçi ortamda oluşturabilirsiniz. Sürükle ve bırak özellikli editör ile hızlı bir şekilde uygulama arayüzü oluşturmanın keyfine varacağınızdan emin olabilirsiniz.

Mockup Builder: Mockup Builder, tasarımınızı meslektaşlarınız ve müşterilerinizle kolayca paylaşabileceğiniz taslak tasarımlar oluşturmanız için enfes bir araç olarak karşımızda duruyor.

iPhone Uygulama Tasarlama MockupBuilder

Mockflow: Daha karmaşık projeler ve arayüz tasarımları üzerinde etkileşimli prototipler oluşturma ve başkalarıyla işbirliği yapma olanağı sunan enfes bir araç

HotGloo: HotGloo, web, mobil ve giyilebilir cihazlar için uygulama arayüzü oluşturma aracıdır. Taslak tasarımlarınızı görsel olarak haritalandırmaya ve etkileşimini test etmenize yardımcı olur.

Proto.io: Proto.io ile tam olarak bir uygulama gibi çalışan tam etkileşimli taslak uygulama tasarımları oluşturabilirsiniz. Tasarımlarınızı diğer insanlarla paylaşmak da son derece kolay.

Fluid: Fluid ile kolayca mobil uygulama taslak tasarımları oluşturabilirsiniz. Ayrıca animasyonlar ve etkileşimli öğelerle çalışabilmeniz mümkün.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

    • Bunun için yıllık ödeme yapılan Apple Geliştirici Programı’na kayıt olmak gerekiyor. Xcode yüklü bir Mac App Store’a uygulama göndermenin temelini oluşturuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz