Ana Sayfa Haberler 2018 MacBook Pro’daki Tüm Sorunlar Çözüldü!

2018 MacBook Pro’daki Tüm Sorunlar Çözüldü!

0
2018 MacBook Pro

Apple dün, Touch Bar’lı 2018 MacBook Pro modelleri için ikinci ek macOS High Sierra 10.13.6 güncellemesini yayınladı (güncelleme bilgileri). Sürüm notlarında yalnızca geliştirmelere ve kararlılık iyileştirmelerinden bahsedilen güncellemenin detayları belli oldu.

Apple, ikinci ek güncellemenin 2018 MacBook Pro’daki bir dizi sorunu çözdüğünü ve tüm yeni nesil MacBook Pro sahiplerinin güncellemeyi yüklemesini tavsiye ettiğini söyledi.

Tüm Sorunlar Çözüldü

2018 MacBook Pro macOS Mojave

İnsanlar, Apple Destek Forumları, Reddit ve birçok platformda güncellemenin yeni MacBook Pro’daki mevcut sorunları çözdüğünü söylüyor. Örneğin, Apple Destek Forumları üyelerinden takashiyoshida güncellemeden sonra MacBook Pro’sunun hoparlöründen çıkan ilginç seslerin artık çıkmadığı iddiasında bulunuyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/08/2018-macbook-pro-hoparlor-sorunu/]

Güncellemenin hoparlör sorunun yanı sıra cihazların çökmesine neden olan kernel sorunları da çözdüğü dile getiriliyor. Apple geçen ay, kernel sorunları hakkında az ama birçok kullanıcı geri bildirimleri aldığını, ancak bunun sorumlusunun dile getirildiği gibi T2 çipi olmadığını söylemişti.

Kernel sorunlarıyla ilgili benzer kullanıcı bildirimleri geçen yıl T2 ile donatılan iMac Pro’da görülmüştü. Yazılım güncellemeleriyle iMac Pro’daki kernel sorunları giderilmişti. Bu nedenle sorunun T2 çipinden değilde yazılımsal olduğu çıkarımında bulunulabilir.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/26/t2-cipi-2018-macbook-pro-ve-imac-pro-kernel-sorunlara-neden-oluyor/]

Bilmeyenler için Apple’ın bazı Mac’lerinde konumlandırdığı T2 çipi, sistem yönetim denetleyicisi, görüntü sinyal işlemcisi, ses denetleyicisi ve SSD denetleyicisi de dahil olmak üzere birkaç ayrı bileşeni bir araya getiriyor. Ayrıca güvenli önyükleme, şifrelenmiş depolama ve kimlik doğrulaması yapmak için Güvenli Şifreleme İşlemcisi de bu yonga da yer alıyor.

Son olarak Apple’ın yeni MacBook Pro modellerinde termal sorun olduğu saptanmıştı. Şirket, ilk olarak bu sorunu çözerek işe koyuldu ve an itibariyle cihazda görülen tüm sorunların çözüldüğü görülüyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/25/test-edildi-2018-macbook-pro-termal-sorunlar-cozuldu/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz