Ana Sayfa Haberler MacBook Pro’nun Ağızları Açık Bırakan Konsept Videosu!

MacBook Pro’nun Ağızları Açık Bırakan Konsept Videosu!

1
MacBook Pro Konsepti

Dinamik klavyeleri ister sevin ister sevmeyin ancak Apple, MacBook Pro’nun yeni modellerinde bu özelliği kullanıcılara sunacak gibi duruyor.

Son modellerde şirketin daha ince ve kullanırken çok daha az zahmet gerektiren klavyeler kullandığını gördük. Touch Bar ismi verilen dokunmatik bir ekranın klavyenin üzerinde çeşitli özelliklere erişim sağlayabilmek adına MacBook Pro modellerinde yer aldığı malumunuz.

Ağızları Açık Bırakan MacBook Pro Konsepti

Çeşitli konsept tasarımcıları gelecekte dokunmatik klavye kuramının MacBook Pro’da nasıl gözükebileceğini gösteren videolar yayınladı. En sonki konsept videosu ise endüstriyel tasarım öğrencisi olan Furkan Kasap’tan geldi.

Videoda oldukça radikal bir tasarıma sahip olan dizüstü Mac modelinde Num Lock tuşları da mevcut. Klavyenin Trackpad kısmını da kapladığı tasarımda klavye dokunularak kullanılıyor. Trackpad atılmış durumda değil zira Num Lock tuşları ile trackpad arasında geçiş yapılabiliyor.

Bu kısmın üstünde ise uygulamaları toplu olarak görebildiğiniz oldukça geniş bir dokunmatik ekran var. Onun da üstünde Touch Bar ekranı yer alıyor.

Bazı kullanıcılar tuşları hissetmek istediği için bunu sevmeyebilir. Apple‘ın gelecekte standart klavyeye sahip dizüstü Mac modellerinin kullanıcıların beğenisine sunmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Apple’ın dokunmatik klavye teknolojisi üzerinde çalıştığı ve buna yakın bir tasarımın yeni dizüstü Mac modellerinde görülebileceği söyleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz