Ana Sayfa Apple Ünlü iCloud Hacker’ına 8 Ay Hapis Cezası!

Ünlü iCloud Hacker’ına 8 Ay Hapis Cezası!

0
iCloud Fotograf Paylasimi

2014 yılında birçok ünlünün iCloud hesabını hackleyerek mahrem fotoğraflarını yasadışı olarak internette paylaşılması olayına karışan George Garafano sekiz ay hapis cezası aldı.

Garafano, 18 ay boyunca 200’den fazla kişinin iCloud hesabını hacklemekle suçlanıyordu. Hartford Courant’a göre, Garafano, sekiz ay hapis cezasına çarptırdı.

Garafano, Nisan ayında Apple’ın çevrimiçi güvenlik ekibinin bir üyesi gibi gözükerek kurbanlara e-posta göndermek için kullanıcı isimlerini ve şifrelerini aldığını kabul etti. Hacker, diğer bilgisayar korsanlarıyla birlikte çaldıkları fotoğrafları ekstra gelir elde etmek için sattığını itiraf etti.

Savcılar, Garafano için 10 ila 16 ay arasında hapis cezası talep etti. Ardından Garafano için istenen hapis cezası 5 aya kadar indirildi. Nitekim federal yargıç, Hacker için 8 ay hapis cezası verildi.

2014 yılındaki büyük ses getiren iCloud hack olayına karışan Garafano, o zamanlar üniversite okuduğunu ve pişman olduğunu söyledi. Garafano ile birlikte Ryan Collins, Edward Majerczyk ve Emilio Herrera da dahil olmak üzere ünlülerin iCloud hesaplarını hacklemekle suçlanan toplam dört kişi bulunuyor. Diğer hackerlar çoktan 9 aydan 18 aya kadar değişen sürelerde hapis cezasına çarptırıldılar.

Ünlülerin yüzlerce mahrem fotoğrafının internete sızmaya başlaması sonrası iCloud için birçok spekülasyon yapılmıştı. Apple, başlattığı bir soruşturma sonrasında sorunun kaynağının iCloud olmadığını, hesaplar için düşük seviyeli parolaların kullanılması olduğunu açıkladı.

O zamandan sonra Apple, iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini kullanıma sunarak iCloud hesaplarının daha güvenle hale getirmeyi hedefledi. Nitekim başarılı da oldu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz