Ana Sayfa Aksesuar Apple, MFi Sertifikalı USB-C – Lightning Kablo Üretimine İzin Veriyor!

Apple, MFi Sertifikalı USB-C – Lightning Kablo Üretimine İzin Veriyor!

0

Mac Otakara göre Apple, yakında donanım geliştiricilerin Made for iPhone (MFi) sertifikalı USB-C – Lightning kablolarını üretmesine izin verecek. Apple’ın MFC programındaki geliştiricileri değişim hakkında yakın zamanda bilgilendirdiği söyleniyor.

Şu anda Apple müşterileri, sadece Apple’ın kendi ürettiği USB-C – Lightning kabloları satın alabiliyor. Bu, USB-C – Lightning kablosuna ihtiyaç duyan müşterilerin doğrudan Apple markalı aksesuarı almasının zorunlu olduğu anlamına geliyor. Yeni MFi güncellemesiyle, üçüncü parti donanım üreticileri de USB-C – Lightning kabloları üretebilecekler.

USB-C Lightning Kablosu

Bu kablolar, 18W + güç adaptörüyle kullanıldığında iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve Apple’ın yaklaşan 2018 iPhone’larını hızlı şarj edilmesini sağlayacak.

Söylentiler, Apple’ın 2018 iPhone’larını yükseltilmiş bir güç adaptörü ve USB-C – Lightning kablosu ile geleceğini gösteriyor. Bu sayede yeni iPhone’ları ek bir güç adaptörü veya kablo satın almadan hızlı şarj edebilmek mümkün olacak.

Apple’ın Made for iPhone USB-C – Lightning kablolarına onay vermesi, şirketin USB-A – Lightning’den hızlı şarj uyumlu USB-C – Lightning’e geçiş yapacağı söylentilerini doğruluyor.

Mac Otakara’ya göre, USB-C – Lightning kablosu üretmek isteyen geliştiricilerin, Apple tarafından sağlanan yeni bir C94 Lightning konektörü kullanması gerekecek. Söz konusu konektör, uyumlu güç adaptörünün kullanılması durumunda maksimum 18W şarj gücü sunacak. Uyumlu olmayan güç adaptörülerinin kullanılması durumunda ise maksimum 15W gücünde şarj gücü sunacak.

Konektörün önceki nesil konektörlere kıyasla üreticilere olan maliyetinin ise yaklaşık 0,5 dolar daha fazla olacağı belirtiliyor.

Mac Otakara, ilk üçüncü taraf USB-C – Lightning kablolarının 2019 yılının ortasında piyasadaki yerini almasını bekliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz