Ana Sayfa Apple Apple’ın Saygın İsimlerinden Eddy Cue Sorumsuzlukla Suçlanıyor!

Apple’ın Saygın İsimlerinden Eddy Cue Sorumsuzlukla Suçlanıyor!

0
Apple Eddy Cue

Apple’ın İnternet Yazılım ve Hizmetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Eddy Cue, saygın bir lider olarak tanımlanıyor. Saygınlığı kadar sorumsuzla da suçlanıyor. Üstelik bu iddia birçok eski Apple çalışanı tarafından ortaya atıldı.

The Information tarafından Eddy Cue’yla ilgili özel bir profil oluşturdu. Profil için Cue’yla çalışan iki düzüneden fazla insanla görüşüldü.

Toplantılarda Uyuyor ve Sorumsuz Davranıyor

Eddy Cue, 1989’da genç bir Apple çalışanıydı ve becerileri Steve Jobs’un dikkatini çektiğinde kıdemli başkan yardımcılığına yükseldi. Apple hizmetleri şu anda 50 milyar dolarlık dev bir işletme olma yolunda ilerliyor, ancak Cue’nin liderliğinde işlerde aksaklıklar meydana gelebiliyor.

Birçok eski Apple çalışanına göre Eddy Cue, toplantılar sırasında bazen sessiz kalıyor, gözlerini kapatıyor ve başını geriye eğerek uykuya dalıyordu. Onunla çalışan insanlara göre bunu sık sık yapıyor ve sadece son birkaç yılda bu olay birkaç kez yaşandı. Öyle ki, bu durumlardan en az ikisinde Cue horlamaya başladı.

Eleştirmenlere göre Apple, Spotify, Netflix ve Amazon’a yetişmek için müzik ve video hizmetine erkenden girerek ulaşabileceği fırsatları kaçırdı. Elektronik kitap pazarına olan ilgi rekor düzeyden Apple müşteri ilgisini kaybetti. Cue tarafından denetlenen Apple Harita hala Google Haritalar’ın gerisinde ve hatta Siri, Amazon Alexa ve Google Assistant’ın gerisine düştü.

Teknoloji araştırma firması Forrester Research’ten analist James McQuivey’e göre Apple, son on yıldır yaptığı yanlışlardan dolayı birçok büyük fırsatı kaçırdı.

Apple, müzik servisi (Apple Music) işine girmeye karar verdiğinde Beats’i harekete geçirmek için 3 milyar dolar ödeme yaptı ve ekibin nasıl ilerleyeceğini planlaması beklenenden daha uzun sürdü. Ekip içinde birçok çatışma yaşandı, ancak Cue bu çatışmalara müdehale etmekten kaçındı. Bu da Apple Music için muhtemel gecikmelere neden oldu.

Eddy Cue’la ilgili birçok detaya değinen insanlar, onu akıllı ve yakışıklı olarak tanımlıyorlar, ancak genellikle sorumluluk almaktan kaçındığını dile getiriyorlar.

Siri’nin sorumluluğunu aldığı andan itibaren projede çalışan insanlara göre Eddy Cue, Siri’ye fazla ilgi göstermedi. Siri ekibi, zaman zaman Cue’ya Siri’nin performansı hakkında teknik veriler göstermek için toplantı yapıyorlardı. Eski bir Apple çalışanı, Cue’nin bu toplantılardan en az ikisinde uyuya kaldığını iddia ediyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz