Ana Sayfa Apple AB Onay Verdi! Shazam Resmi Olarak Artık Apple’ın!

AB Onay Verdi! Shazam Resmi Olarak Artık Apple’ın!

0
Apple Shazam

Avrupa Birliği Komisyonu, Apple’ın müzik tanıma servisi Shazam’ı satın almasını onayladı.

Apple, Shazam’ı geçtiğimiz yıl Aralık ayında satın aldığını duyurdu, ancak satın alma işleminin rekabeti engelleyen bir satın alım olup olmadığının belirlenmesi ve Apple Music’i haksız bir şekilde yükseltip yükseltmeyeceğine karar verilmesi için Avrupa Birliği tarafından soruşturma başlatıldı. Apple, satın alma işleminin resmi olarak onaylanması için AB onayını beklemek zorundaydı.

Avrupa Birliği Komisyonu’nun satın alma işlemine onay vereceğine kesin gözüyle bakılıyordu ve şimdi AB’den beklenen onay geldi. Apple, resmi olarak ünlü müzik tanıma servisini satın almış oldu. Avrupa Birliği Komisyonu, satın alma işleminin rekabeti engellemediği yönünde karar verdi.

Yıllardır Apple, Siri ile birlikte Shazam’ın teknolojisini lisanslı olarak kullanıyordu. Siri’ye herhangi bir şarkı çalarken “Hangi şarkı çalıyor?” diye sorduğunuzda müzik tanıma servisinin sunucuları üzerinde sorgu yürütülüyordu. Siri’nin bu özelliği iPhone, iPad veya HomePod’da kullanılabiliyor.

Apple, satın alma işleminin başarıyla tamamlanması durumunda müzik tanıma servisini nasıl kullanmayı amaçladığını açıklamadı. Yeni şarkılar ve sanatçıların keşfedilmesine yardımcı olmak için Apple Music ile belirgin bir işbirliğinin sağlanması bekleniyor. Bunun ne yönde ve nasıl yapılacağı ise şimdilik belirsiz.

Shazam’ın müzik tanıma özelliğinin dışında, şarkı sözleri ilerledikçe geçerli söz satırını vurgulayan, söz diziminden faydalanan bir özelliği bulunuyor. Bu özelliğin yanından Apple Music’in şarkı sözleri özelliği çok daha ilkel ve elle kaydırılması gereken basit bir metin görünümünde.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz