Ana Sayfa Haberler App Store’daki Bu Uygulamaya Dikkat! Kullanıcı Verilerini Çalıyor!

App Store’daki Bu Uygulamaya Dikkat! Kullanıcı Verilerini Çalıyor!

0
App Store

Mac App Store’un Yardımcılar kategorisinin en çok satan ücretli uygulaması için korkutucu bir gerçek ortaya çıktı. Adware Doctor uygulamasının kullanıcıların tarama verilerini çaldığı somut bir şekilde kanıtlandı.

Ağustos ayında yayınlanan bir videoda, Adware Doctor uygulamasının kullanıcı verilerini nasıl çaldığına dair birçok kanıt sunuluyordu. Güvenlik araştırmacısı Patrick Wardle, uygulamayı incelemeye aldı ve bulgularını paylaştı.

Adware Doctor, Mac App Store’daki uygulama sayfasında “Mac’inizi güvende tutacak” ve “rahatsız edici pop-up reklamlardan kurtulun” şeklinde önemli beyanlarda bulunuyor.

Uygulama, Mac App Store’daki Yardımcılar kategorisinde ilk on uygulamadan birisi olmasının yanı sıra, şu anda ABD için Mac App Store’un en çok satan uygulası. Türkiye’deki kullanıcılar arasında da uygulama oldukça popüler. Bu, durumun ne kadar kritik olduğunun bir göstergesi.

Mac App Store Adware Doctor

Uygulama Hassas Kullanıcı Verilerini Çalıyor

Wardle, Adware Doctor’ın hassas kullanıcı verilerini çaldığını ve tüm bu bilgileri Çin’de bulunan sunuculara gönderildiğini söylüyor. Konuyla ilgili olarak bir ay önce Apple ile temasa geçildi ve Cupertino merkezli şirket durumun araştırılacağına söz vermişti, ancak uygulama mağazasındaki yerini korumaya devam ediyor.

Güvenlik araştırmacısına göre, Adware Doctor’ın yıllardır kullanıcıların tarama verilerini izlemiş olması kesinlikle berbat. Wardle, Apple’ın dizüstü ve masaüstü Mac uygulama mağazası için “Mac’inize uygulama indirmenin en güvenli yeri” söylemine dikkat çekiyor ve Apple’ın elini çabuk tutması gerektiğini söylüyor.

Uygulamanın veri toplama konusunda kullanıcı onayının alınmaması da dahil olmak üzere, çok sayıda App Store kuralını ihlal ediyor. Bu nedenle Apple’ın yakın zamanda uygulamayı uygulama mağazasından kaldırması bekleniyor. Uygulamayı kullanan kullanıcıların ise Mac’lerinden uygulamayı derhal silmeleri gerektiği belirtiliyor.

Güncelleme: Apple, uygulamayı Mac App Store’dan kaldırdı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz