Ana Sayfa Apple Donald Trump, Apple’ın Amerika’da Üretim Yapması Konusunda Kararlı!

Donald Trump, Apple’ın Amerika’da Üretim Yapması Konusunda Kararlı!

0
Trump, Apple'ın Amerika'da üretim yapmasını istiyor!

ABD Başkanı Donald Trump, her fırsatta Apple gibi ABD’li markaların üretim yeri olarak Çin’i değil ABD’yi tercih etmeleri önerisinde bulunuyor. Trump yönetimi, başlattıkları ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşın ABD’li markalar tarafından desteklenmesini istiyor ve markalara bu yönde baskı yapıyor.

Apple, üretimini ABD’ye taşıması durumunda maliyetlerin artacağını öne sürerek bu öneriye sıcak bakmadığını dile getiriyor.

Bilindiği üzere Apple, ürünlerini Amerika’da tasarlıyor, ancak üretimi Çin’de yaptırıyor. Bu, teknoloji devinin maliyetleri oldukça düşürmesini sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde Donald Trump, Çin için ek gümrük vergisi uygulamaya hazır oldukları açıklamasında bulunmuş ve ABD’de birçok Apple ürünün fiyatına zam geleceği ortaya çıkmıştı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/09/08/apple-trump-ek-gumruk-vergisi-uygulamasina-karsi-cikiyor/]

Trump, Apple’ı Amerika’ya Çağırıyor

Apple, ek gümrük vergisi uygulamasının sadece ABD halkını etkilediğini dile getirerek, Donald Trump’ın kararına karşı çıkıyor. Dünya devinin bu cevabına karşın Trump, attığı bir Tweet ile cevap verdi ve Apple’ın ürünlerini ABD’de üretmesi yönündeki çağrısını yineledi.

Trump, Apple'ın Amerika'da üretim yapmasını istiyor!

Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile Cupertino merkezli şirketi ABD’ye davet etti ve herhangi bir vergilendirmenin söz konusu olmayacağını belirtti. Ek olarak teşvik sağlanacağını da ekledi.

Apple CEO’su Tim Cook, ek gümrük vergisi uygulamasının tüketiciye ek vergi demek olduğunu dile getiriyor. Cook’un bu konuda bir reforma ihtiyaç duyulduğunu kabul ettiği ama ek gümrük vergisi uygulamasının doğru olmadığına inandığı belirtiliyor.

Tim Cook ve Trump’ın zaman zaman bir araya gelerek konuyu görüşüyorlar.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz