Ana Sayfa Haberler watchOS 5 ve tvOS 12 Golden Master Yayınlandı

watchOS 5 ve tvOS 12 Golden Master Yayınlandı

0
watchOS 5 ve tvOS 12 Golden Master

Apple, 12 Eylül’deki özel etkinliğinden hemen sonra iOS 12 Golden Master (GM) sürümünü yayınladı. iOS 12 GM, geliştiriciler ve halka açık Beta Yazılım Programı kullanıcıları için artık kullanılabilir.

Cupertino merkezli şirket yaz dönemi boyunca testlerini yaptığı watchOS 5 ve tvOS 12’nin de Golden Master sürümünü geliştiriciler ve halka açık Beta Yazılım Programı kullanıcıları için yayınladı.

watchOS 5 Golden Master

watchOS 5’in herkese açık final sürümüne karşılık gelen watchOS 5 Golden Master sürümünü indirebilmek için konfigürasyon profiline ihtiyacınız var. Saatinizle eşleştirdiğiniz iPhone’a indirip yükleyebileceğiniz bu profile Apple Geliştirici Merkezi’nden ulaşabilirsiniz. Profilin yüklü olduğu iPhone’lara yeniden profil yüklemelerine gerek yok.

watchOS 5’in Golden Master sürümünün yalnızca kayıtlı Apple geliştiricileri için kullanılabilir olduğunu unutmayın.

watchOS 5 Golden Master’ı indirip, yükleyebilmek için iPhone’daki Watch uygulaması aracılığıyla Genel > Yazılım Güncelleme menüsüne gitmeniz yeterli.

watchOS 5 ile uyumlu Apple Watch’lar, güncellemeyle Aktivite Paylaşımı, otomatik antrenman algılama, gelişmiş koşu özellikleri, Walkie-Talkie, Apple Podcast’leri ve Siri saat kadranında üçüncü taraf uygulamaları, gelişmiş bildirimler, öğrenci kimlik kartları gibi yeni özellikler sayesinde fitness, iletişim ve bilgiye hızlı erişim konularında daha da güçlü bir yardımcı haline geliyor.

watchOS 5 güncellemesini alacak Apple Watch modelleri şu şekilde;

  • Apple Watch Series 1
  • Apple Watch Series 2
  • Apple Watch Series 3

Güncelleme ne yazık ki ilk nesil Apple Watch Series 0 için destek sunmuyor.

tvOS 12 Golden Master

Konfigürasyon profili yüklü 4. ve 5. nesil Apple TV’ler için tasarlanan tvOS 12’nin Golden Master sürümü kolayca indirebilir. Konfigürasyon profili geliştiriciler için Geliştirici Merkezi’nden veya halka açık Beta yazılım Programı’ndan indirilebilir.

tvOS 12, iTunes’i Dolby Atmos desteğine sahip en büyük film arşivine dönüştürecek. Daha öncesinde Dolby Atmos desteğine sahip filmleri satın alan müşteriler için içerikler ücretsiz ve otomatik olarak Dolby Atmos’a dönüştürülecek.

Güncelleme, Uluslararası Uzay İstasyonu işbirliğinde çekilen fotoğraflarla oluşturulan yeni ekran koruyucularını 4. ve 5. nesil Apple TV’lere getiriyor.

tvOS 12 ile sunulan diğer yenilikler arasında iPhone’dan otomatik şifre doldurma, iPhone ve iPad’lerin Denetim Merkezi’ne eklenebilen Apple TV kestirmesi ve Control4, Crestron ve Savant gibi ev kontrol sistemlerine destek verilmesi yer alıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz