Ana Sayfa Apple iPhone Ekranlarının Kalibrasyonu Özel Donanım Gerektirmeyecek!

iPhone Ekranlarının Kalibrasyonu Özel Donanım Gerektirmeyecek!

0
iPhone Ekranlarının Kalibrasyonu Özel Donanım Gerektirmeyecek!

Apple, bugün yaptığı açıklamada iPhone modellerinde ekran kalibrasyonu için bundan sonra özel bir donanıma ihtiyaç duyulmayacağını belirtti.

Bugünden itibaren Genius Barlar ve Apple’ın yetkilendirilmiş servisleri, herhangi bir 3D makine kullanmadan ek bir yazılımla Mac Mini ya da MacBook Air üzerinden kalibrasyon işlemini gerçekleştirebilecek.

iPhone Ekranlarının Kalibrasyonu Özel Donanım Gerektirmeyecek!

Apple’ın dediğine göre bu durumun 3 avantajı var:

  1. Kalibrasyon armatürü oldukça fazla yer kapladığından servis sağlayıcılar için daha esnek çalışma alanları olacak.
  2. Yazılım üzerinden yapıldığı için müşteriler için azalan bekleme süreleri gelecek.
  3. Yılın ilerleyen zamanlarında, dünya çapında daha fazla Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı, iPhone ekran onarımlarını içerecek şekilde mağaza içi onarım tekliflerini genişletme fırsatına sahip olacak.

Apple’ın ayrıca çalışma yaparak konu ile ilgili bir yol haritası çizeceği belirtiliyor. Bu şekilde daha hızlı bir şekilde bu tip sorunların çözüleceği iletilen notlar arasında. Ayrıca bu işlem tamamen faaliyete geçtikten sonra yetkili teknik servislerinden cihazlar toplatılacak.

Touch ID ve Face ID kalibrasyonu yazılım seviyesinde zaten tamamlanmış durumda. Şimdi 3D Touch da tamamen donanıma ihtiyaç duymadan kalibre edilebilir olacak.

Firma, şu an için sadece belli başlı ülkelerde bu uygulamayı hayata geçirdi. Ancak hızlı bir şekilde daha yaygın bir hale getirileceği söyleniyor.

Son olarak bir iPhone’da ekran değiştirilmişse ve kalibre edilmemişse Touch ID, Face ID ve 3D Touch fonksiyonlarının çalışmayacağını da belirtmiş olalım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz