Ana Sayfa Haberler iOS 12.1 ile Fotoğraf Çekerken Derinlik Denetimi Yapılabilecek!

iOS 12.1 ile Fotoğraf Çekerken Derinlik Denetimi Yapılabilecek!

2
iOS 12.1 Derinlik Denetimi

iPhone XS ile Apple, bokeh ve derinlik denetimi özelliği için destek sundu ve kullanıcıların fotoğraf çektikten sonra görüntü alanının derinliğini ayarlamasının önünü açtı.

Edinilen bilgilere göre Apple, kullanıcıların fotoğraf çekerken de alan derinliğini ayarlayabilmelerinin önünü açmanın planını yapıyor.

Söz konusu bu özellik şu anda iOS 12.1 Beta 1’de yer alıyor ve uyumlu cihazlarda kullanılabiliyor.

Şu anda alan derinliğini sadece Portre Modu’nda görüntü çekildikten sonra kullanılabiliyor. Yani, bir fotoğrafı Portre Modu’nda çektikten sonra derinlik denetimini ayarlayabilmek için ekrandaki Düzenle seçeneğine dokunmak yeterli oluyor.

iOS 12.1 ile Apple, kullanıcıların sadece görüntü çektikten sonra değil, aynı zamanda görüntü çekerken de doğrudan alan derinliğini ayarlamalarını ve kontrol edebilmelerini sağlıyor. Bu, çekimi yaparken derinlik denetimi araçlarına erişim sağlanmasını sağlayan alt kısımda bulunan bir kaydırma çubuğunun kullanılabileceği anlamına geliyor.

Şu anda bu özellik iOS 12’nin beta olarak bir parçası ve yalnızca iOS 12.1’in ilk beta sürümünde kullanılabiliyor. Özellik yalnızca beta kullanıcıları için değil, bu yılın ilerleyen günlerinde iOS 12.1 güncellemesinin bir parçası olacak ve herkese açık olarak kullanıma sunulacak. Elbetteki yalnızca iPhone XS ve iPhone XS Max’de kullanılabiliyor olacak.

Fotoğraf çekerken derinlik denetimi yapabilme hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen aşağıdaki yorum alanından bizimle görüşleriniz paylaşın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. İphone x vs iphone 8 gibi telefonlara neden bu ozellik gelmiyor ya iphone ne yapcagini sasirdin guncelleme getiriyosun sadece 2 telefonda uyguluyorsun boyle bi sacmalikmi olur

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz