Ana Sayfa Haberler iPhone XS ve iPhone XS Max Ne Kadar Sağlam?

iPhone XS ve iPhone XS Max Ne Kadar Sağlam?

0

Her yeni iPhone’da için olduğu gibi iPhone XS ve iPhone XS Max’de sağlamlık testine tabi tutuldu. SquareTrade, Apple’ın en yeni iPhone’ları üzerinde bir dizi sağlamlık testi yaptı.

Testte, Apple’ın IP68 sertifikalı yeni iPhone’larının su direnci, cam kaplama gövdesi ve cam ekranının ne kadar dayanıklı olduğu test edildi.

Apple’a göre iPhone XS ve iPhone XS Max’de kullanılan cam bir akıllı telefonda kullanılan en dayanıklı cam. Cihazlar, suya, sıçramalara ve toza dayanıklılık konusunda ise IP68 sertifikasına sahip. IP68 sertifikası sayesinde yeni iPhone modelleri iki metre derinlikte 30 dakikaya kadar suya karşı direnç gösterebiliyor.

iPhone XS ve XS Max Sağlamlık Testinde!

SquareTrade’nin ilk testlerinin sonucunda her iki iPhone’un da sıvı temasına karşı oldukça dayanıklı oldukları, ancak camlarının sanıldığı kadar sağlam olmadığı ortaya çıktı.

iPhone XS’in düşme durumunda ne kadar sağlam kalacağını gözlemleyebilmek için 1.8 metre yükseklikten sert bir yüzeye bırakıldı. iPhone XS’in ön ve arkasındaki camın kırıldığı görüldü. iPhone XS Max için de durum aynı oldu.

Apple, kablosuz şarj için iPhone XS ve XS Max’in arka tarafında cam kullanıyor. Cihazların yan tarafındaki paslanmaz çelik çerçevelerin ise cihazların yan düşmesi durumunda oldukça etkin bir koruma sağladığı bütün çıplaklığıyla görülebiliyor.

Her iki iPhone modeli de ön ve arka tarafına doğru yere bırakıldığında ekranının ve gövdesindeki camın kırıldığı gözlemlendi. Kırılan ekran camına rağmen ekranın çalışmaya devam ettiğinin altını çizelim.

60 saniyelik bir yuvarlanma testinden sonra her iki iPhone modelinden geriye çatlaklar, çizikler ve kullanılamaz hale gelen bir ekran kaldı.

Basınca dayalı bükme testinde ise iPhone XS’in yaklaşık 113 kg’lık basınç altında büküldü ve tamamen kullanılamaz hale geldi.

SquareTrade ayrıca, iPhone XS ve iPhone XS Max’in su direnci için de bir test gerçekleştirdi. Cihazlar su ile dolu 1.5 metre boyunda özel bir platformun en dibine konuldu ve 30 dakika boyunca bekletildiler. Her iki cihazda testten herhangi bir hasar almadan kurtulmayı başardı.

iPhone XS Sağlamlık Testi

SquareTrade, her bir testin sonucunda cihazların performansını göz önünde bulundurarak her iPhone’a bir puan verdi. Aşağıdaki resimde de görüleceği üzere iPhone XS “yüksek riskli” olarak sınıflandırılan 86 puan aldı. iPhone XS Max ise ” orta riskli” olarak sınıflandırılan 70 puan aldı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz