Ana Sayfa Haberler iPhone XS ve XS Max Derinlik Denetimi Özelliği Nasıl Çalışıyor?

iPhone XS ve XS Max Derinlik Denetimi Özelliği Nasıl Çalışıyor?

0

Apple, iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR modellerinde yeni bir görüntü sinyal işlemcisi, geliştirilmiş sensörler ve yeni nesil Neural Engine ile A12 Bionic çip yer veriyor. Bu donanımsal ve yazılımsal yükseltmeler kamera için önemli geliştirmeler sağlıyor. Bu kamera geliştirmeleri ile sunulan yeni özelliklerden birisi de Derinlik Denetimi.

Derinlik Denetimi özelliği Portre Modu’nda kullanılıyor. Özellik sayesinde çekilen bir fotoğrafın arka plan bulanıklığı elle ayarlanabiliyor.

Portre Modu’ndan çekilmiş herhangi bir fotoğrafın Derinlik Denetimi’ni yapabilmek için Fotoğraflar uygulamasını açmak yeterli. Portre Modu ile çekilmiş bir fotoğrafı açtıktan sonra “Düzenle” seçeneğine dokunup fotoğrafın alan derinliği kolayca ayarlanabilir.

Düzenleme arayüzünün altında görüntünün bulanıklığını veya alan derinliğini ayarlamak için kullanılabilecek yeni bir derinlik denetimi kaydırıcısı bulunuyor.

iPhone XS Derinlik Denetimi

Geleneksel bir fotoğraf makinesinde daha geniş bir diyafram aralığı daha az arka plan bulanıklığı ve daha sığ alan derinliği anlamına gelirken daha küçük diyafram aralığı daha az bulanıklaştırmaya anlamına gelir. Apple, bu sistemi Derinlik Denetimi ile taklit ediyor ve özellikle oldukça iyi bir deneyim sunuyor.

Fotoğrafçılıkta yeniyseniz buraya kadar söylediklerimiz biraz kafa karıştırıcı olabilir. Daha açık olması bakımından büyük diyafram aralığı ile küçük sayı ile gösterilirken, küçük diyafram aralığı daha büyük bir sayı ile gösterilir.

iPhone XS Derinlik Denetimi Diyafram
Derinlik Denetimi ile diyafram aralığı f/16 olarak ayarlanan bir fotoğraf.

Apple’ın Derinlik Denetimi özelliği f/1.4 ila f/16 arasında değişiyor. f/1.4 maksimum bulanıklık miktarını temsil ederken f/16 ise keskin bir görüntü için arka lan bulanıklığının esas olarak ortadan kaldırıyor.

iPhone XS ve XS Max’teki tüm tüm Portre Modu fotoğrafları f/4.5’den başlıyor. Daha fazla veya daha az arka plan bulanıklığı için Derinlik Denetimi kaydırıcısını sola veya sağa hareket ettirebilirsiniz.

iPhone XS Max Derinlik Denetimi
Derinlik Denetimi ile diyafram aralığı f/1.4 olarak ayarlanan bir fotoğraf.

Alan derinliğini ayarlamak son derece faydalıdır, çünkü tam olarak istediğiniz bulanıklığı elde etme şansınız bulunmaktadır. Aksi takdirde Apple’ın Portre Modu yazılımı tarafından otomatik olarak bulanıklaştırılan bazı detaylarda küçük çaplı patlamalar, kaymalar, hatalar olabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz