Ana Sayfa Apple Apple Yine Yeniden Dünyanın En Değerli Markası Oldu!

Apple Yine Yeniden Dünyanın En Değerli Markası Oldu!

0
Apple

Interbrand’ın 2018 için En İyi Küresel Markalar Raporu’na göre, Apple bu yıl dünyanın en değerli markası olmaya devam etti. Apple, bir kez daha listede ilk sırada yer aldı ve son altı yıldır listeyi egale eden marka oldu.

Apple’ın marka değeri yaklaşık yüzde 15 oranında arttı ve 2017 yılında 184.1 milyar dolar olan marka değeri 214.5 milyar dolara yükseldi. Apple’ın 155.5 milyar dolar ile Google takip ederken onu 100.7 milyar dolar değer ile Amazon takip etti.

Apple Marka Değeri

Listenin geri kalanında ise sırasıyla Microsoft (92.7 milyar dolar) ve Coca-Cola (66.3 milyar dolar) yer alıyor.

Apple ve Google son birkaç yıldır listenin ilk sırasında yer almak için büyük bir çekişme içerisindeler. Her iki firmada genel olarak listenin bir ve ikinci numarasının favorileri. Bu yılın öne çıkan markası ise Amazon oldu ve geçen yıl beşinci sırada yer alırken bu yıl üçüncü sıraya yerleşti.

Amazon, “En Çok Büyüyen Markalar” kategorisinde yüzde 56 büyüme ile başı çekerken onu yüzde 45 ile Netflix, yüzde 30 ile Gucci, yüzde 23 ile Salseforce.com ve yüzde 23 ile Louis Vuitton izledi. Facebook, son beş yılın aksine “En Çok Büyüyen Markalar” kategorisinde yüzde altı oranında düşüş ile ilk beşe giremedi.

En değerli 100 marka arasında Samsung (6), Facebook (9), Disney (14), Philips (42), Netflix (66), Paypal (73), Spotify (92) ve Nintendo (99) yer alıyor.

Interbrand, bir markanın kümülatif değerini belirlemek için birçok kriteri göz önünde bulunduruyor. Bunlar; markaların ürünlerine ve hizmetlerinin finansal performansına, markanın satın alma kararlarında oynadığı role, markanın rekabet gücüne, sadakat yaratma yeteneğine ve geleceğe yönelik talep ve kârlılığı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz