Ana Sayfa App Store App Store’da Satılan Oyun ve Uygulamalara Zam Yapıldı!

App Store’da Satılan Oyun ve Uygulamalara Zam Yapıldı!

0
App Store'da Satılan Oyun ve Uygulamalara Zam Yapıldı!

Apple, Türkiye’de satılan App Store ürünlerine zam yaptı. Yapılan zamlar ürünlerin fiyatlarını hemen hemen 4 katına çıkarıyor.

Birkaç hafta öncesine kadar dalgalı olan kurlara rağmen App Store tarafında zam yapmayan Apple, sürpriz bir kararla ürünlere zam yaptı.

App Store’da bulunan çoğu ücretli oyun ve uygulamaya yapılan zam, fiyat ortalamasını da 20 TL civarına çıkardı.

Yapılan zam beklenmiyordu zira Apple etkinliğinden kısa bir süre sonra Apple Store’daki iPhone ve diğer ürünlerin fiyatlarında indirime gidilmişti. Yapılan zamların büyüklüğü ise birkaç TL civarında değil. Örnek vermek gerekirse yapılan zamlardan önce 29.99 TL olan bir uygulama şu anda 49.99 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Daha düşük fiyatlı uygulamalarda ise zam oranı daha yüksek. 59 kuruşa satın alınan uygulamanın fiyatı şu an 1.99 TL oldu. Bu da hemen hemen 4 katlık bir zam demek.

Yapılan zamlar şimdilik direkt olarak uygulama ya da oyun satın alımlarında geçerli. Uygulama içi satın almalarda herhangi bir değişiklik gözükmüyor. Ancak bu konuda da düzenlemenin olacağı söylentisi ortalıkta geziyor.

Tim Cook geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu birkaç ülkede durumlardan pek memnun olmadığını belirtmişti. Bunu da ülkelerdeki ekonomik sorunlara bağlamıştı. Ancak Türkiye tarafında yapılan zamlar uygulamalara para harcayan iOS kullanıcılarını bir miktar hoşnut etmeyecek gibi duruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz