Ana Sayfa Apple Yeni Mac Mini’nin içini açtılar ve parçalarına ayırdılar

Yeni Mac Mini’nin içini açtılar ve parçalarına ayırdılar

0
mac mini

Piyasaya sunulan yeni teknolojik ürünlerin içini açıp parçalarına ayıran iFixit, bu sefer aynı işlemleri yeni Mac Mini‘nin üzerinde uyguladı. 11 adımda parçalarına ayrılan cihaz bakalım nasıl iFixit’ten kaç puan alabildi?

iCloud Fiyatları da İkiye Katlandı! Apple Türkiye’den Yeni Zam

Apple Mac Mini parçalarına ayrıldı!

Apple’ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı küçük canavarı Mac Mini iFixit tarafından masaya yatırıldı. Parçalarına ayrılan Apple Mac Mini tamir edilebilirlik açısından değerlendirildi.

11 adımda tüm parçaları sökmeyi başaran iFixit ekibi modele 10 üzerinden 6 puanı layık gördü. Nedenlerine baktığımızda ise standart araç gereçlerin kullanılması model için bir artı puan olurken kuvvetli yapıştırıcıların kullanılmaması ürünün lehine olmuş.

mac mini

Sahip olduğu SODIMM DDR4 RAM’lerin değiştirilebilir olmasıyla da övgü alan Mac Mini, işlemci ve SSD’nin anakarta lehimli olmasıyla da ilk önemli eksisini kazanıyor. İşlemcinin lehimli olması kabul edilebilir olsa da SSD’nin değiştirilemiyor olması ihtiyaç halinde büyük problemler oluşturacaktır.

Diğer taraftan cihazın arkasında yer alan portlarında anakarta bağlı olması önemli bir dezavantaj oluşturuyor. Zira bir arıza durumunda sadece portları değiştirmek mümkün olmayacak, anakartın tamamen değişmesi gerekecek. Buda ciddi bir masraf açacak.

Ülkemizde 4 çekirdekli Intel Core i3-8100 işlemci ve 128 GB SSD başlangıç modeli olarak sunulurken fiyat ise 5.999 TL olarak belirlenmiş. Intel Core i7 işlemci, 64 GB RAM, 2 TB SSD gibi en üst donanımları seçtiğinizde ise bu fiyat 33.199 TL’ye kadar çıkabiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz