Ana Sayfa Apple Tim Cook Teknolojik Düzenlemelerin Kaçınılmaz Olduğunu Söyledi

Tim Cook Teknolojik Düzenlemelerin Kaçınılmaz Olduğunu Söyledi

0
Tim Cook Teknolojik Düzenlemelerin Kaçınılmaz Olduğunu Söyledi

Apple’ın CEO’su Tim Cook, kişisel verileri korumak için teknoloji şirketlerinde ve sosyal ağlarda yeni düzenlemelerin kaçınılmaz olduğunu tahmin ediyor.

Cook; pazar günü HBO’da yayınlanan röportajda, ABD Kongresi’nin bu konuyu ele almasını beklediğini söyledi.

“Genelde söylerim, düzenlemelerin fanı değilim.” diyen Cook, sözlerine “Serbest piyasaya büyük bir inancım var. Ama serbest piyasa çalışmadığı zaman bunu söylemeliyiz. Ve burada çalışmıyor. Bence bir miktar düzenleme görebiliriz.” diyerek devam etti.

Ayrıca “Bence Kongre ve yönetim bir noktada bir şey geçecek.” diyen Apple’ın CEO’su, özellikle kullanıcıların verilerinin koruması ile ilgili olarak, düzenlemeyi savunuyor.

Cambridge Analytica’nın milyonlarca Facebook kullanıcısından veri topladığını gösteren skandalı gösteren Cook, endüstrinin artık kendi kendini düzenlemenin “ötesinde” olduğunu söyledi.

Hatırlanacağı üzere Facebook skandalında 80 milyondan fazla kullanıcı bilgileri Cambridge Analytica tarafından ele geçirilmişti.

Facebook’un burada yaptığı savunma ise kullanıcı bilgilerini sızdırmadığı ve koruduğu yönündeydi. Bu yılın başlarında ortaya çıkan durumda Mark Zuckerberg’in bulunduğu konum sorgulanmış, hisse senetlerinde hissedilir bir düşüş yaşanmıştı.

Hatta Zuckerberg bu konu hakkında ABD Senatosunun yanı sıra Avrupa Parlamentosu ve İngiltere tarafından da bilgi almak amacıyla ifadeye çağrılmıştı. Bu durumun yaşanmasından sonra aralarında Türkiye’nin de bulunduğu AB üyesi ve diğer bazı ülkeler kişisel verileri korumaya dair, kullanıcıları güvende tutmaya yönelik çeşitli yasal düzenlemeler yapmıştı.

Bu düzenlemeden sonra çeşitli siteler bunu kabul etmemeniz durumunda çok kısıtlı içerik gösteriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz