Ana Sayfa Apple Apple Watch’a UV Sensörü: İlk Sızıntılar Gelmeye Başladı!

Apple Watch’a UV Sensörü: İlk Sızıntılar Gelmeye Başladı!

0
Apple Watch'a UV Sensörü: İlk Sızıntılar Gelmeye Başladı!

Ürün geliştirme sırasında çeşitli bir takım patentler alınıyor. Firmanın yeni aldığı patent ise yeni Apple Watch’ta olabilecek yeni özellikleri gösteriyor.

Series 4’te gördüğümüz EKG özelliğinden sonra alınan yeni bir patent, firmanın yeni Apple Watch modeline UV sensörü eklemeyi planladığını ortaya çıkardı.

Bu sensörün eklenmesi durumunda akıllı saat, çok fazla UV ışınına maruz kalmamanız sizi uyararak bu ışınlardan doğabilecek hastalıkların önüne geçmeye çalışacak.

Saatin çerçevesine yerleştirileceği düşünülen bu parça, yapılan bir patent başvurusunda ortaya çıktı.

Patentin uygulanıp uygulanmayacağını zaman gösterecek ancak teknoloji devlerinden Apple’ın bu yönde bir karar alması pek şaşırtıcı değil. Zira firmanın son zamanlarda Watch serisinde daha çok sağlık odaklı ilerlediğini görüyoruz.

Bir diğer sızıntı ise Series 4’te beklenilen ancak gerçekleşmeyen kan şekeri ölçme özelliği. Saate bu özelliğin eklenebilmesi için glikoz izleme teknolojisinin cihaza eklenmesi gerekiyor. Bu özelliğin geç kalmasının sebebi bazı kaynaklara göre firmanın bunu cihaza eklemenin yollarını aradığı şeklinde.

Yeni özellikleri barındıran bu saati Apple’ın takviminde herhangi bir değişiklik olmaması durumunda 2019 yılının sonlarında görebiliriz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz