Ana Sayfa App Store Apple, Çin’deki App Store’dan 700 Uygulamayı Kaldırdı!

Apple, Çin’deki App Store’dan 700 Uygulamayı Kaldırdı!

0
Apple, Çin'deki App Store'dan 700 Uygulamayı Kaldırdı!

Apple, dünyanın en büyük pazarlarından biri olan Çin’deki uygulama mağazasından 700 civarı uygulamayı uygulama politikasını ihlal ettiği için kaldırdı.

Uygulama marketlerindeki en büyük sorunlardan biri de geliştiriciler tarafından yüklenen uygulamaların denetimi. Hele ki Çin gibi günde binlerce uygulama yapan pazarlarda denetim oldukça zor.

Apple’ın Çin’de App Store üzerinden yüksek miktarlarda paralar kazandığı belirtiliyor. Ancak bu para, beraberinde güvenlik ve gizlilik açıklarını getirebiliyor. Apple, bu yüzden 700 kadar uygulamayı Çin marketinden kaldırıldı.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, bu uygulamalar uygulama güncellemeleriyle ilgili olan kuralları ihlal ediyor.

Normal şartlar altında yapılacak olan güncelleme öncelikli olarak App Store tarafından onaylanır ve sonrasında yayınlanır. Ancak kaldırılan bu uygulamaların, güncellemeleri kendi içlerinde gerçekleştirdiği aktarılıyor. Bu yüzden alınan kararın oldukça yerinde olduğu eklenen notlar arasında.

İhlal edilen politikalara tekrardan uyulması durumunda uygulamaların yeniden yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz