Ana Sayfa Apple Apple, Texas’ta 1 Milyar Dolarlık Kampüs Açmayı Planlıyor!

Apple, Texas’ta 1 Milyar Dolarlık Kampüs Açmayı Planlıyor!

0
Apple, Texas'ta 1 Milyar Dolarlık Kampüs Açmayı Planlıyor!

Apple, Texas’ın en büyük şehirlerinden biri olan Austin’e 1 milyar dolarlık dev bir kampüs yapmayı planladıklarını duyurdu.

Şirket, 2018 yılında Amerika’da 6.000 kişiyi iş gücüne kattı. Bununla beraber firmanın çalışan sayısı 50 ülkede 90.000 civarına ulaştı. Toplam çalışan sayısı 132.000 dolaylarında.

Ocak ayında yapılan duyuruya göre şirket, 2023 yılına kadar 20.000 iş imkanı oluşturmayı düşünüyor. Apple’ın 16 ülkedeki çalışan sayısı 1000’in üzerinde.

Tim Cook, yaptığı açıklamada şehirlere yeni yatırımlar, işler ve fırsatların yanı sıra Austin halkı ile olan çeyrek yüzyıllık ortaklıklarını önemli ölçüde derinleştirmekten gurur duyduklarını belitti.

Apple’ın yeni kampüsü

Austin’deki kampüs, mevcut tesislere bir milden daha az bir mesafede bulunacak. 133 dönüm üzerine kurulan kampüs, başlangıçta 5.000 çalışanı bünyesinde barındıracak. Tesisin sonrasında 15.000’e kadar büyütülebileceği eklenen notlar arasında.

Kampüste açılacak iş olanakları arasında mühendislik, AR-GE, operasyon, finans, satış ve müşteri hizmetleri olacak.

Texas valisi yaptığı açıklamada şirketin dünyanın en yenilikçi şirketi olduğunu belirterek Apple’a teşekkür etti.

Firma buna ek olarak ABD’deki veri merkezlerine 10 milyar dolar yatırım yapacak. Şirketin veri merkezleri Kuzey Carolina’da ve yenilenebilir enerji ile çalışıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz