Ana Sayfa Apple John Giannandrea, Apple’ın Yönetici Kadrosuna Dahil Oldu!

John Giannandrea, Apple’ın Yönetici Kadrosuna Dahil Oldu!

0
John Giannandrea, Apple'ın Yönetici Kadrosuna Dahil Oldu!

John Giannandrea, Apple’ın yönetim kadrosuna makine öğrenimi ve yapay zekadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak dahil oldu. Giannandrea, Nisan 2018’de çalışmaya başlamıştı.

Yeni kıdemli başkan, bütün Apple ürün ve hizmetlerinde yapay zeka ve makine öğrenimine ek olarak Core ML ve Siri’nin de geliştirilmesini yönetecek.

Ekibin amacı, makine öğrenimini Apple ürünlerinde geliştirmek. Bunun yanı sıra bu teknolojiyi cihazla bütünleştirmeye odaklanıp, kullanıcıların gizliliğini koruma ve daha kişisel, akıllı ve doğal etkileşimler oluşturmak da ekibin amaçları arasında.

Tim Cook konu ile ilgili yaptığı açıklamada John’u ekibin bir parçası olarak görmekten heyecan duyduğunu belirtti. Ayrıca John’un bu kritik alandaki çalışmaları sürdürdüğü için şanslı olduklarını aktardı.

Giannandrea’nın ekibi aynı zamanda makine öğrenimini uygulamalara entegre etmeyi daha kolay ve hızlı hale getiren Core ML ve Create ML gibi araçlarla geliştiricilere de kolaylık sağlıyor. Bu sayede geliştiricilerin bu teknolojiyi uygulamalarında kullanmaları çok daha kolay bir hale geliyor.

John Giannandrea, daha öncesinde Google ve SETI Institute gibi şirketlerde çalışmıştı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz