Ana Sayfa Apple Apple Şeffaflık Raporunu Modern Tasarımla Web Sitesinde Yayınladı

Apple Şeffaflık Raporunu Modern Tasarımla Web Sitesinde Yayınladı

0
Apple Şeffaflık Raporunu Web Sitesinde Yayınladı

Apple, devletler tarafından kendisinden istenen veri erişim talepleri hakkındaki şeffaflık raporunu resmi web sitesinde yayınladı.

Geçtiğimiz yıllarda PDF olarak bu raporu sunan Apple, bu yıl oldukça modern bir tasarımla şeffaflık raporunu sunuyor.

Alfabetik sıraya göre sıralanan raporda hükumetler tarafından talep edilen cihaz, finansal geçmiş, hesap ve acil çağrıları görebilmek mümkün. Bunun yanı sıra özel olarak ilgili ülkenin raporuna ulaşılabiliyor. Erişilen veriler, PDF ve CSV olarak da indirilebiliyor.

Veriler, 6 aylık dilimler halinde görüntülenebiliyor. Ayrıca en eski veri 2013 yılına ait. En son yayınlanan rapor, 2018’in ilk 6 ayını kapsıyor. Sayfada hükumetlerin yıllık erişim talebi oranlarına da yer veriliyor. Paylaşılan grafik, erişim taleplerinde düşme olduğunu gösteriyor.

Modern tasarım diline sahip sayfada ülkeleri değiştirirken aynı zamanda arkadaki dünya görseli de o ülkenin olduğu konuma göre değişkenlik gösteriyor.

İlgili sayfaya bu bağlantıya tıklayarak gidebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz