Ana Sayfa Apple Apple, İkinci Kez Yeni iPhone’ların Üretimini Azaltıyor

Apple, İkinci Kez Yeni iPhone’ların Üretimini Azaltıyor

0
Apple, İkinci Kez Yeni iPhone'ların Üretimini Azaltıyor

Apple, son günlerde gerek mahkeme kararları gerekse satışlardaki düşüşlerden dolayı yeni iPhone modellerinin üretimini azaltma yoluna gidiyor.

Ünlü analist Jun Zhang’a göre Apple, iPhone modellerindeki üretim hacmini 4 milyon ünite civarında azaltacak. Buradaki en büyük payın 2.5 milyon ünite ile iPhone XR’a ait olduğu belirtiliyor.

Firmanın yeni yıla girerken iPhone Xs, Xs Max ve XR modellerinde üretim ayarlaması yapacağı aktarılıyor. Eylül ayında tanıtılan yeni modellerin satış beklentilerini karşılamaması, bu kararın sebeplerinden biri olarak gösteriliyor.

ABD ile Çin arasındaki gittikçe yükselen ticaret savaşının da bu kararın alınmasında rol oynadığı tahmin ediliyor.

iPhone modelleri Çin’de de oldukça popüler. Bunun yanı sıra ülkede oldukça fazla yeni nesil iPhone modellerine ihtiyaç duyulduğu da eklenen notlar arasında.

Ülkemizde de satışta olan modellerin fiyatları oldukça yüksek. Xs için başlangıç fiyatı 9.899 TL iken Xs Max’in başlangıç fiyatı 10.799 TL. Durum tek arka kameraya sahip XR modelinde ise 7.399 TL olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizdeki en pahalı model 13.999 Türk Lirası ile Xs Max’in 512 GB depolama alanına sahip sürümü.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz