Ana Sayfa Apple Apple, Çeşitli Çinli Firmalar Tarafından Boykot Ediliyor!

Apple, Çeşitli Çinli Firmalar Tarafından Boykot Ediliyor!

1
Apple, Çeşitli Çinli Firmalar Tarafından Boykot Ediliyor!

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarının ortasında Huawei’nin mali işlerden sorumlu başkanının Kanada’da tutuklanmasından dolayı Çinli firmalar, Apple’ı boykot ediyor.

Çin’de çeşitli firmaların, çalışanlarını Huawei markasının ürünlerini almaya teşvik ettikleri biliniyor.

Paylaşılan haberler, 20’den fazla Çinli firmanın sosyal medyadan iş amaçlı cihazlar dahil olmak üzere diğer cihazların da Huawei’den alınmasını duyurduğu belirtiliyor.

Diğer şirketler de Huawei’den yana teklifler sunuyor. Bir bira üreticisinin Huawei ürünü aldığını faturası ile birlikte kanıtlayan müşteri ve çalışanlara %30’a varan indirimler yaptığı aktarılıyor.

Boykotun 1 Aralık’ta Huawei’nin mali işlerden sorumlu başkanı Meng Wanzhou’nun tutuklanmasından bu yana yapıldığı söyleniyor. Wanzhou, Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei’nin kızı ve firmada mali işlere bakıyor. Kendisi 12 Aralık’ta serbest bırakılmıştı.

Çinli tüketiciler de boykottan yana. Bunun yanı sıra bu boykotun bir diğer amacının da Huawei gibi Çinli firmaların çıkarlarına karşı batı merkezli hükumet ve firmalara cevap vermek olduğu eklenen notlar arasında.

Ağustos ayında yayınlanan ABD Savunma Bakanlığının tasarısı, devlet kurumlarının Huawei, ZTE ve diğer Çinli şirketlerden cihaz satın almalarını engellemişti. 2017 yılında ise ZTE, Amerikan teknolojisinin İran ve Kuzey Kore’ye satışını yasaklayan ABD yaptırımlarını ihlal ettiği için şirkete ve tedarikçilerine hükumet tarafından bir yıllık kısıtlama getirilmişti. ZTE, bunun ardından 892 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz