Ana Sayfa Haberler Apple, 2020 Yılına Kadar Çentikten Vazgeçmeyecek

Apple, 2020 Yılına Kadar Çentikten Vazgeçmeyecek

0
Apple, 2020 Yılına Kadar Çentikten Vazgeçmeyecek

Sızıntılar, Apple’ın 2017 yılında iPhone X ile başlayan çentikli ekran tasarımından 2020’ye kadar vazgeçmeyeceğini gösteriyor.

Çentikli ekran tasarımı, bu yıl Eylül ayında iPhone Xs, Xs Max ve XR ile devam etmişti.

2018’de birçok marka tanıttığı yeni modellerde çentikli tasarımı kullanmış, dolayısıyla onlarca model görmüştük. Sızıntılara göre Apple da 2020 yılına kadar bu tasarım dilinden vazgeçmeyecek.

Akıllı telefon üreticileri ise çentikli tasarımdan kurtulmanın yollarını arıyor. Firmaların Infinity-O’ya benzeyen ekranın üst tarafında çok ufak bir noktanın olduğu tasarıma geçmeye çalıştığı görülüyor.

Şirketin Samsung’un sahip olduğu ekran üretim tesislerine sahip olmaması, yeni Infinity-O tasarımına geçmemesinin ana sebebi olduğu düşünülüyor.

Aslında iPhone modellerinde gördüğümüz çentiğin arkası, diğer üreticilerin çoğundaki gibi boş değil. Zira arkasında kamera başta olmak üzere Face ID ve birtakım sensörlere yer veriliyor. Cihaza yüzünüzü tanımlamanız durumunda ekran kilidini açabilir, Apple Pay ile ödeme ya da para transferi gerçekleştirebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz