Ana Sayfa Apple Apple Kullanan Çinli Çalışanlara Ceza Verilebilir!

Apple Kullanan Çinli Çalışanlara Ceza Verilebilir!

0
Apple Kullanan Çinli Çalışanlara Ceza Verilebilir!

Birtakım Çin merkezli şirketler, Apple’a cevap vermeye devam ediyor. Şimdi de Çin’de Apple kullanan çalışanlara ceza verileceği konuşuluyor.

ABD ile Çin arasındaki yükselen ticaret savaşının ortasında Huawei’nin mali işlerinden sorumlu başkanı ve aynı zamanda şirketin kurucusunun kızı olan Meng Wanzhou Kanada’da tutuklanmıştı. Mali başkan, 12 Aralık tarihinde serbest bırakılmıştı.

Bunun üzerine Çinli şirketler deyim yerindeyse Apple’a karşı savaş açtı.

Bundan dolayı birçok şirketin iPhone kullanan çalışanlarına baskı yaptığı belirtiliyor. Şirketlerin aynı zamanda çalışanlara Huawei marka telefon almaları için mali destek verdiği de söyleniyor.

Bazı şirketlerin ise Apple ürününe sahip çalışanlara ürün değerince tazminat cezası vermeyi düşündüğü iletiliyor. Bundan vazgeçmeyen çalışanların ise işten çıkarılmakla tehdit edildiği eklenen notlar arasında.

Bazı şirketler, çalışanlarına Huawei marka akıllı telefon hediye ederken bazı şirketler ise çalışanlarına %30’a varan mali destekte bulunuyor. Bunun yanı sıra çeşitli firmalar da ürünlerinde indirime gidiyor.

1.5 milyar insanın yaşadığı ülkede özel sektör de oldukça güçlü bir konumda. Burada Cupertino merkezli firmanın ürünlerinin yasaklanması ya da kullanılmaması demek firma için oldukça olumsuz bir durum oluşturacağa benziyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz