Ana Sayfa Apple Apple’ın Kendine Yaptığı Yatırım, Firmaya 9 Milyar Dolara Mal Oldu!

Apple’ın Kendine Yaptığı Yatırım, Firmaya 9 Milyar Dolara Mal Oldu!

0
Apple'ın Kendine Yaptığı Yatırım, Firmaya 9 Milyar Dolara Mal Oldu!

Apple’ın 2018’de kendi kendine yapmış olduğu riskli yatırımından dolayı 9 milyar dolar civarında bir zarara uğradığı aktarılıyor.

Şirketin 2017 yılında kasasına vergi düzenlemesi sayesinde giren fazla parayla kendi hisse senedini değerinin üzerinde satın aldığı belirtiliyor.

Yayınlanan raporlar gösteriyor ki Apple, kendi hisselerine çok yüksek rakamlar ödedi. Cupertino merkezli teknoloji devi, 2018’in ilk yarısında kendi hisselerine 63 milyar dolar ödemişti. Alınan hisselerin şimdiki değeri ise 54 milyar dolar dolaylarında.

222 dolardan alınan hisselerin değeri, haberin yazıldığı tarih itibariyle 156 dolar seviyelerinde. Yapılan işlemin kar getirdiği aktarılsa da yaşanan zararın çok daha yüksek olduğu eklenen notlar arasında.

Nispeten uzun süredir düşüşte olan AAPL hisse senedi, şu sıralar durağanlaşmaya başladı. Hisse senedinin tekrar yükselişe geçip geçmeyeceği konusunda ise herhangi bir bilgi ya da sızıntı bulunmuyor.

Konu ile ilgili şirketten herhangi bir yorum gelmedi. Bunun yanı sıra firmanın konu hakkında konuşmayı reddettiği iletiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz