Ana Sayfa Haberler iPhone’umu Bul Sayesinde Çalınan Araç Bulundu

iPhone’umu Bul Sayesinde Çalınan Araç Bulundu

0
iPhone'umu Bul Sayesinde Çalınan Araç Bulundu

iPhone’umu bul özelliği, yurt dışında yaşanan bir hırsızlık olayında aracın nerede olduğunun tespit edilmesinde kullanıldı.

ABD’nin Tennessee eyaletinin başkenti olan Nashville’de bir araba hırsızlığı yaşandı.

Kurban Chase Richardson’ın açıklamasına göre hırsız, arabaya yaklaşıp cama vurarak kendisinden arabadan çıkmasını istiyor. Richardson, yaşadığı durum esnasında telefonunu ön konsola saklayarak arabadan inmeyi başarıyor.

Polisin bu özellik sayesinde bir saat kadar kısa bir süre içerisinde suçluyu yakaladığı aktarılıyor.

Bu olay ülkede bir ilk değil. ABD’de buna benzer birkaç olayın daha yaşandığı eklenen notlar arasında.

Özelliği Ayarlar > Apple Kimliği > iCloud > iPhone’umu Bul kısmından aktif hale getirebilirsiniz. Bu sayede cihazınızın kaybolması ya da çalınması gibi durumlarda nerede olduğunu görebilmeniz mümkün hale geliyor.

Nerede olduğunu görebilmeniz için ise öncelikle www.icloud.com adresine girip cihazınızda kullandığınız iCloud hesabına giriş yapmanız gerekiyor. Karşınıza çıkan menüdeki iPhone’umu Bul uygulamasıyla cihazın nerede olduğunu görebilirsiniz.

Buradaki panel ile cihazınızda ses çalabilir, kayıp moduna geçirebilir ve tamamen sıfırlayabilirsiniz. Sizi karşılayan ekranda mail, kişiler, notlar, takvim ve anımsatıcılar gibi uygulamalara erişebilmeniz de mümkün.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz