Ana Sayfa Apple iPhone, Premium Telefon Pazarına Hükmetmeye Devam Ediyor

iPhone, Premium Telefon Pazarına Hükmetmeye Devam Ediyor

0
iPhone, Premium Telefon Pazarına Hükmetmeye Devam Ediyor

Üst seviye akıllı telefon pazarının genel telefon pazarından daha hızlı büyüdüğü aktarılan bir raporda, iPhone modellerinin daha pahalı olmasına rağmen pazara hükmettiği iletiliyor.

Counterpoint’in araştırmasına göre bütün telefon pazarı %5 küçüldü. Bunun yanı sıra üst seviye akıllı telefon pazarı %19’luk bir büyüme kaydetti.

400 dolar ve üstü olarak kabul edilen üst seviye cihazlar, küresel akıllı telefon pazarının da yüzde 22’sini oluşturuyor.

Rapora göre Apple burada en güçlülerden biri. %47’lik orana sahip Apple’a özel Çin’de yerel bayiler tarafından tanıtım etkinlikleri gerçekleştirildiği aktarılıyor. Geçtiğimiz çeyrekte 400 dolar ve üstünde cihaz alan kullanıcıların %43’ünün iPhone aldığı eklenen notlar arasında.

Şirket, satışlarını ABD, Çin, Japonya, Kore ve Batı Avrupa gibi gelişmiş pazarlara yönlendirmeye devam ediyor.

Firmanın en çok üst seviye telefon sattığı bölgeler arasında Kuzey Amerika, Orta Doğu ve Afrika, Batı Avrupa, Çin ve Asya-Pasifik pazarları en üst sıralarda. Firma, gelişen Hindistan pazarında ise üçüncü sırada.

Apple’ın Hindistan’daki satışlarının beklenenden düşük olması uzun süredir gündemde. Şirket, ülke için olan stratejisini değiştirerek tekrardan en çok satan marka olmayı amaçlıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz