Ana Sayfa Apple Apple, iPhone Modellerin Üretimini %10 Azalttı

Apple, iPhone Modellerin Üretimini %10 Azalttı

0
Apple, iPhone Modellerin Üretimini %10 Azalttı

Geçtiğimiz yıl analistler tarafından yapılan tahminler doğru çıktı ve Apple, iPhone’ların üretimini %10 dolaylarında azaltma kararı aldı.

Şirket tarafından tedarikçilere iPhone üretimini %10 azaltmalarını söylediği aktarılıyor.

Kısa süre önce yatırımcılarına ilk çeyrek hedefine ulaşamayacaklarını açıklayan Apple, görünen o ki zor günler geçiriyor. Geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılan iPhone’ların üretimi, ilk kez Kasım ayında azaltılmaya başlanmıştı.

Firmanın bundan sonra kaç ürün satacaklarını açıklamayıp sadece gelirlerini açıklama kararı alması da işlerin pek iyiye gitmediğini işaret ediyor.

2019’un ikinci mali çeyreği olan Ocak-Şubat-Mart ayları arasında yapılacak olan bu azaltma, satışların düştüğünü açık bir şekilde gösteriyor.

CNBC’de bir programa katılan Apple’ın CEO’su Tim Cook; satışların kısa vadede her zaman duygusal seyredebileceğini, ancak endişe edecek bir durumun olmadığını açıklamıştı.

Üretim sayısındaki sızıntıya göre bu çeyrekte toplam 48 milyon adet civarında üretilmesi planlanan modeller, 40 milyon adet dolaylarında üretilecek.

Ülkemizde satışa sunulan en pahalı sürüm, 512 GB depolama alanına sahip iPhone Xs Max. Cihazın fiyatı 13.999 TL olarak karşımıza çıkıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz