Ana Sayfa Haberler Apple Watch Hayat Kurtarmaya Devam Ediyor

Apple Watch Hayat Kurtarmaya Devam Ediyor

0

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında tanıtılan EKG çekme özelliğine sahip Apple Watch Series 4, bir kullanıcının daha hayatını kurtardı.

Şirketin CEO’su bu hikayeyi Twitter hesabından paylaştı.

İlgili paylaşımda Elissa Lombardo isimli bir kadın, kocasının Apple Watch tarafından kalp ritminde bir sorun olabileceğine dair uyarı aldığını aktarıyor. Bu uyarıdan sonra hastaneye giden kullanıcının kalp damarında tıkanma olduğu ortaya çıkıyor. Ve gerekli tedavi yapılıyor.

Eşinin ‘yeniden doğmuş’ gibi hissettiğini belirten kullanıcı, şirketin CEO’suna teşekkür etti. Tim Cook ise bu mesajı alıntılayarak “Elissa, eşinin daha iyi hissettiğini duyduğuma sevindim. Sizinki gibi hikayeler bize ilham veriyor, bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz.” dedi.

Apple Watch’ın ilk hayat kurtarışı değil

Saat, daha öncesinde başka kullanıcıların da hayatını kurtarmıştı.

Saatin EKG çekebilen versiyonu, şu an için sadece ABD’de satışa sunuluyor. Bu özelliğin ABD dışındaki ülkelerde açılabilmesi için ilgili ülkelerin sağlık bakanlıklarından izin alınması gerektiği iletiliyor.

ABD fiyatı 399 dolar olarak karşımıza çıkan akıllı saat, ülkemizde 3.099 Türk Lirası fiyat etiketiyle satılıyor. Ülkemizde satılan model doğal olarak EKG çekmiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz