Ana Sayfa Apple Apple, Oyunlar İçin Üyelik Sistemi Oluşturmak İstiyor

Apple, Oyunlar İçin Üyelik Sistemi Oluşturmak İstiyor

0
Apple, Oyunlar İçin Üyelik Sistemi Oluşturmak İstiyor

Söylentiler işaret ediyor ki Cupertino merkeli teknoloji devi Apple, oyunlar için Netflix benzeri bir abonelik sistemi oluşturmak istiyor.

Oluşturulan sistem ile birlikte kullanıcılar, belli bir ücret karşılığında bazı oyunlara sınırsız erişim hakkına sahip olacak.

Bu sisteme dahil edilen oyunun yayın haklarının da Apple’ın elinde olabileceği iletiliyor. App Store’un en çok kazananlar listesinde her ne kadar ücretsiz oyunlar olsa da sistemde daha ciddi ve hikayesi güzel oyunlar olacak.

iPhone ve iPad modellerinde olan A serisi işlemci ve grafik işleme üniteleri, el konsolu olarak nitelendirilen cihazlarla yarışabilir durumda. Ayrıca hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sonbaharda A12X ile Xbox One kıyaslanmıştı. Bu da şirketin bu hizmeti çıkarabileceğinin önemli göstergelerinden biri.

Geliştiricilerle imzalanacak sözleşme ile birlikte bazı oyunların sadece bu platforma çıkarılabileceği de eklenen notlar arasında. Hizmetin ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında şu an için bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji devinin kendi oyun servisi olan Game Center ise iOS 10’da kaldırılmıştı.

Şirketin bu yıl kendi orijinal video servisinin yanı sıra ücretli abonelik sunulan haberler uygulamasını kullanıma sunması bekleniyor.

Firma; 2016’da servislerden elde ettiği karı, 2020 yılında 2 katına çıkarmayı planlıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz