Ana Sayfa Apple iPhone’ların Fiyatlarında İndirime Gidilecek!

iPhone’ların Fiyatlarında İndirime Gidilecek!

1
iPhone'ların Fiyatlarında İndirime Gidilecek!

Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, yaptığı açıklamada Türkiye’deki iPhone fiyatlarında indirime gideceklerini iletti.

Reuters’a konuşan Tim Cook, Türkiye ve Çin’deki iPhone satışlarının dramatik bir şekilde düştüğünü kabul etti.

Tim Cook, yaptığı açıklamada iPhone modellerini yerel düzeyde daha satın alınabilir bir hale getirmeye çalıştıklarını belirtti. CEO; Türkiye ve Çin gibi pazarlarda yaşanan yerel paranın dolar karşısında değer kaybetmesi durumunun, firmayı da etkilediğini aktardı.

Özellikle Türk Lirası’nın bir yılda %33 dolaylarında değer kaybetmesiyle birlikte satışların 700 milyon dolarlık bir kayba uğradığını aktaran Cook, çeşitli ülkelerde indirim yapmayı düşündüklerini açıkladı.

Türkiye, Çin, Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerde uygulanacak indirimin 2019 yılı içerisinde yapılacağı eklenen notlar arasında.

Açıklanmayan detay ise cihazlarda ne kadarlık bir indirim yapılacağı. Dolayısıyla yapılacak indirimin miktarını, ilerleyen aylarda görüyor olacağız.

Bu adım ile birlikte firmanın düşen satışlarının tekrardan artabileceği beklentisi oldukça yaygın.

Şu an ülkemizde satılan en pahalı model, 512 GB depolama alanına sahip Xs Max. Cihazın fiyatı 13.999 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz