Ana Sayfa Haberler iOS 12.2 Beta 3 Yayınlandı

iOS 12.2 Beta 3 Yayınlandı

0
iOS 12.2 Beta

Apple, bugün, geliştiriciler için iOS 12.2 Beta 3’ü yayınladı. iOS 12.2’nin üçüncü beta sürümü, ikinci beta sürümünün yayınlanmasından iki hafta sonra ve iOS 12.1.4’ün kullanıma sunulmasından bir buçuk hafta sonra gelmiş oldu. Güncellemenin henüz kimi bölgede kullanılabilir olmadığını belirtelim.

Kayıtlı Apple geliştiricileri, uygun konfigürasyon profilini Geliştirici Merkezi’nden cihazlarına yükledikten sonra yeni iOS 12.2 beta sürümünü cihazlarına OTA yoluyla indirebilirler. Güncellemeyi OTA yoluyla indirebilmek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme menüsünü kullanmanız gerekiyor.

Apple, birkaç hafta önce gizliliği ihlal eden büyük bir Grup FaceTime özelliğine ait hatayı tespit etmişti. Hatanın tespit edilmesinin ardından Grup FaceTime sunucuları kapatıldı ve özelliğin kullanımı iOS 12.1.4 ile sınırlandırıldı. Apple’ın yeni iOS güncellemesi ile özelliğin kullanımını genişletmesi bekleniyor.

iOS 12.2 Yenilikleri ve Değişiklikleri

iOS 12.2’nin tam sürüm notları henüz bilinmiyor. Apple, beta sürümler için herhangi bir sürüm notu paylaşmıyor, ancak bu güncellemenini bir önceki sürümde yer alan önemli sorunları giderdiğini ve belirli yenilikleri ve değişiklikleri beraberinde getirdiğini söyleyelim.

Yeni iOS güncellemesiyle Kanadalı iPhone ve iPad sahipleri İngilizce, Fransızca ya da her iki dilde de Apple News’i kullanmaya başlayacaklar.

Domuz, köpekbalığı, zürafa ve baykuş dahil olmak üzere birkaç yeni Animoji sunuluyor. Yeni Animoji’ler Mesajlar ve FaceTime uygulamaları üzerinden kullanılabilecek.

iOS 12.2 Animoji

Bazı AT&T operatör kullanıcıları iOS 12.2 beta güncellemesi sonrası LTE ikonunun yerini yeni bir “5G E” ikonunun aldığını bildiriyor. Bu noktada iPhone’un 5G’yi desteklemediğini hatırlatalım ve bu ikonun LTE’nin yükseltilmiş bir sürümünü temsil ettiğinin altını çizelim. Ülkemizde bu bağlantı teknolojisinin kullanılamadığını da hatırlatalım.

iOS 12.2 iPhone 5G E

Güncellemeyle Wallet uygulamasının arayüzünde bazı değişiklikler yapılırken, Apple Pay Cash için yeni bir arayüz kullanıma sunuluyor. Ekran Süresi’nin Kapalı Kalma özelliği artık günden güne özelleştirilebiliyor. Apple, AirPlay simgesi de dahil olmak üzere bazı simgelerde ufak değişiklikler yaptı. Tüm bunlara ek olarak iOS 12.2 güncellemesiyle irili ufaklı daha birçok değişikliğin sunulduğunu belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz