Ana Sayfa Haberler Katlanabilir iPhone Çok Özel Bir Ekran ile Gelebilir

Katlanabilir iPhone Çok Özel Bir Ekran ile Gelebilir

0
Katlanabilir iPhone

Katlanabilir akıllı telefon çağı Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X’in tanıtılmasıyla resmen başladı. Apple’ın bu çağa ayak uydurup uydurmayacağı şimdilik belirsiz, ancak şirketin ortaya çıkan bir patent başvurusu katlanabilir akıllı telefonlara açıkça ilgi gösterdiğini ortaya koyuyor.

Heyecan Yaratan Katlanabilir iPhone Konsepti

Katlanabilir iPhone için Çok Özel Ekran

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından yayınlanan “Esnek Ekranlı Elektronik Cihazlar” başlıklı bir patent başvurusunda, Apple’ın katlanabilir bir iPhone’un ekranı için çok özel planlarının olduğu görülüyor. Cupertino merkezli şirket, katlanabilir iPhone’un ekranının soğuk havalarda zarar görmesi ihtimaline karşın çeşitli ısıtma yöntemlerini düşünüyor.

Katlanabilir iPhone Patent

Örneğin Apple, ekranın bükülen kısmındaki piksellerin aydınlatılarak o kısmın ısıtılarak soğuk havalarda zarar görmesinin engellenebileceğini söylüyor. Alternatif olarak Apple, özel olmasa da ekranın bükülen kısmına bir ısıtma elemanı veya başka bir ısıtma yapısı da kullanılabileceğini belirtiyor.

AppleInsider tarafından açığa çıkarılan patent başvurusu, katlanabilir akıllı telefonun ekranını zarar görmemesi için cihazın çok soğuklarda katlanmasını veya açılmasını önleyen manyetik bir kilitleme mekanizmasına sahip olacağını ortaya koyuyor. Bu mekanizma oda sıcaklığının oldukça altındaki sıcaklıklarda çalışacak şekilde düşünülmüş.

Elbetteki Apple, neredeyse her hafta birçok patent başvurusunda bulunuyor ve her patentin gerçeğe dönüştüğünü görmek mümkün değil. Patentler ayrıca Apple’ın uygulamaya koymak istediği planlarını yansıtmıyor olabilir. Bunun yerine taslak fikirleri içeriyor da olabilir. Yani katlanabilir iPhone için olduğu düşünülen bu patentin şimdilik bir hayal ürünü olduğu unutulmamalı.

Her ne kadar eşsiz olsalarda Samsung ve Huawei’nin ilk katlanabilir akıllı telefonları hantal tasarımları ve fiyat etiketleri ile mükemmel olmaktan çok uzaktalar. Apple, şirketin katı kalite standartlarını sağlamadığı sürece katlanabilir iPhone’unu piyasaya sürmeyebilir.

Geçtiğimiz yıl Bank of America analisti Wamsi Mohan, Apple’ın 2020’de piyasaya sürmek üzere katlanabilir bir iPhone üzerinde çalıştığını öne sürmüştü. Birçok raporda da Apple’ın LG ile birlikte katlanabilir iPhone geliştirdiği öne sürüldü. Ancak Apple’ın gerçekten katlanabilir iPhone için somut bir adım atıp atmayacağı henüz bilinmiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz