Ana Sayfa Haberler iOS 12.2 Beta 4 Yayınlandı

iOS 12.2 Beta 4 Yayınlandı

0
iOS 12.2 Beta

Apple, iOS 12.2’nin üçüncü beta sürümünü yayınlamasından iki hafta sonra ve iOS 12.1.4’ü yayınlamasından bir ay sonra iOS 12.2 Beta 4’ü yayınladı.

Kayıtlı Apple geliştiricileri, uygun konfigürasyon profilini Geliştirici Merkezi’nden indirip cihazına yükledikten sonra iOS 12.2 Beta 4’ü Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme menüsünden OTA ile hemen şimdi indirebilirler.

iOS 12.2 Yenilikleri ve Değişiklikleri

iOS 12.2, Apple News’i İngilizce ve Fransızca dil seçenekleri ile Kanadalı iPhone ve iPad kullanıcılarına getiriyor. Domuz, köpekbalığı, zürafa ve baykuş dahil olmak üzere en yeni iOS sürümü ile dört yeni Animoji geliyor. Animoji özelliği Face ID’ye sahip iOS cihazların Mesajlar ve FaceTime uygulamalarında kullanılabiliyor.

iOS 12.2 Beta Yeni Animoji

Güncelleme üçüncü taraf TV’ler için AirPlay 2 ve HomeKit desteği sağlıyor. Ayrıca Denetim Merkezi için yeniden tasarlanmış bir TV uzaktan kumandası yer alıyor. tvOS 12.2 ile eşleştirilen cihaz ile Siri’den Apple TV gibi HomeKit cihazlarınızda belirli TV şovlarını, filmleri ve müzikleri oynatmasını isteyebilirsiniz.

iOS 12.2 Beta güncellemesini cihazına yükleyen bazı kullanıcıları (özellikle AT&T operatörünün kullanıcıları) LTE ikonunun yerine “5G E” simgesinin aldığını söylüyor. Bunun iPhone’un 5G’yi desteklediği anlamına gelmediğinin altını çizelim. Çünkü şu anki hiçbir iPhone’da 5G desteği yer almıyor. “5G E” simgesinin LTE’nin yükseltilmiş bir sürümünü temsil ediyor.

Tüm bunlara ek olarak iOS 12.2 ile Wallet (Cüzdan) uygulamasının arayüzü daha modern hale getirildi. Apple Pay Cash için yeni bir arayüz ve Ekran Süresi’nin Kapalı Kalma özelliği artık günden güne özelleştirilebilir. Apple, AirPlay simgesi de dahil olmak üzere bazı simgelerde ufak değişiklikler yaptı.

Güncelleme ile Safari’nin gizlilik yönü yükseltiliyor. Artık web sitelerinin iPhone ve iPad’deki ivmeölçer ve jiroskop gibi hareket verilerine dayanan içeriği görüntülemesine izin vermek için Ayarlar > Safari > Gizlilik > Güvenlik başlığının altında özelliklerin etkinleştirilmesi gerekiyor.

iOS 12.2, “Hey Siri” özellikli ikinci nesil AirPods’un piyasaya sürülme iddialarını da doğrulayan bir özellik. Apple’ın iOS 12.2 piyasaya sürdüğünde yeni nesil AirPods’ları piyasaya süreceği üzerinde duruluyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz