Ana Sayfa Haberler Apple, Artırılmış Gerçeklik (AR) Gözlüğünün Üretimine Başlıyor!

Apple, Artırılmış Gerçeklik (AR) Gözlüğünün Üretimine Başlıyor!

0
Apple, Artırılmış Gerçeklik (AR) Gözlüğü

Apple, artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisine büyük bir tutkuya sahip, ancak teknolojiyle özdeş bir ürün henüz piyasaya sürülmedi. Cupertino merkezli şirket şimdiye kadar bu tutkusunun ilk yansımasını iPhone ve iPad’de ARKit uygulamaları tüketicilere sundu.

AR Gözlüğün Üretimi Bu Yılın Dördüncü Çeyreğinde Başlıyor

Uzun zamandır Apple’ın bir AR gözlük geliştirdiği iddiası ortalıkta dolaşıyordu. Bugün, güvenilir Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo, şirketin ilk artırılmış gerçeklik ürününün üretimine bu yılın dördüncü çeyreğinde başlayacağını söyledi. Analist, seri üretimde hafif gecikmeler yaşanabileceğini ve bundan dolayı ürünün en geç 2020 yılının ikinci çeyreğinde seri üretime gireceği iddiasında.

Kuo, Apple’ın ilk nesil AR gözlüklerinin iPhone’a büyük ölçüde bağımlı olacağını belirtiyor. Analist, AR gözlüklerin temelde yalnızca kullanıcının cebindeki iPhone’dan gelen görüntü oluşturma, internet bağlantısı ve konum servisleri ile bilgi sunacağını söylüyor. AR gözlük ile iPhone’un eşleştirilmesinin Apple Watch’ta olduğu gibi kablosuz olarak yapılacağı varsayılıyor.

Cihazın iPhone’a bağımlı olması onun çok daha hafif ve daha rahat olması anlamına geliyor. Buna karşın AR deneyimini yüzde sürdürmek için iPhone’un pil ömrünün ne kadarından fedakarlık edileceği gibi soru işaretleri var.

Kuo’nun ürüne ilişkin raporunun zaman çizelgesi neredeyse iki yıl önce Bloomberg tarafından paylaşılan haber ile eşleşiyor. O dönem, Bloomberg, Apple’ın 2020 yılında ilk AR ürününü piyasaya süreceğini iddia etmişti. Şirketin o dönemden bu yana AR gözlük üzerine araştırmalar yaptığı bilinen bir gerçekti. Şimdi ise Cupertino merkezli şirketin nihai bir karar verdiği ve AR gözlüğünü 2020 yılının ortasına kadar piyasaya süreceği görülüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz