Ana Sayfa iOS iOS 12.2 Beta 5 Yayınlandı

iOS 12.2 Beta 5 Yayınlandı

1
iOS 12.2 Beta

Apple, bugün, iOS 12.2 Beta 5’i test amaçlı olarak geliştiriciler için yayınladı. iOS 12.2’nin beşinci beta sürümü, bir önceki beta sürümün yayınlanmasından bir hafta sonra ve iOS 12.1.4’ün piyasaya sürülmesinden bir aydan daha uzun bir süre sonra yayınlamış oldu.

Kayıtlı geliştiriciler, uygun konfigürasyon profilini Geliştirici Merkezi’nden yüklendikten sonra yeni iOS 12.2 beta sürümünü direkt OTA (Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme menüsünden) ile cihazlarına indirebilirler.

iOS 12.2 Yenilikleri ve Değişiklikleri

iOS 12.2, Kanadalı iPhone ve iPad kullanıcıları ile İngilizce, Fransızca ya da her iki dilde de haber okuyabilen kullanıcılar için Apple News’i ilk kez Kanada’nın kullanımına açıyor. Bu noktada Apple News’in henüz Türkiye’de kullanılamadığının altını çizelim.

iOS 12.2 Beta Yeni Animoji

Domuz, köpekbalığı, zürafa ve baykuş da dahil olmak üzere iOS 12.2 beta dört yeni Animoji sunuyor. Animoji, Mesajlar ve FaceTime uygulamalarında kullanılabilir.

Yazılım, bazı üçüncü taraf TV’lerde AirPlay 2 ve HomeKit’e destek sağlıyor. Ayrıca Denetim Merkezi’nden yeniden tasarlanmış bir TV uzaktan kumandası yer alıyor. Yazılım tvOS 12.2 ile eşleştirdiğinizde, Siri’den Apple TV gibi HomeKit cihazlarında belirli TV şovlarını, filmleri ve müzikleri oynamasını isteyebilirsiniz.

Bazı AT&T operatörü kullanıcıları standart LTE ikonunun yerini yeni bir “5G E” simgesi aldığını söylüyorlar. Bu, iPhone kullanıcılarını heyecanlandırdı, ancak “5G E” simgesinin yanıltıcı olduğunun altını çizelim. Çünkü mevcut hiçbir iPhone modeli 5G’yi desteklemiyor. AT&T’nin “5G E” simgesi LTE’nin yükseltilmiş bir sürümü.

Wallet uygulamasının arayüzü modernleştirilmiş ve bazı geliştirmeler yapılmış. Wallet gibi Apple Pay Cash için yeni bir arayüz var ve Ekran Süresi özelliğinin Kapalı Kalma özelliği artık günden güne özelleştirilebiliyor. Apple ayrıca Apple News, AirPlay ve Denetim Merkezi’ndeki Uzaktan Kumanda dahil olmak üzere bazı simgelerde küçük değişiklikler yaptı.

Cupertino merkezli şirket, Ayarlar > Safari > Gizlilik > Güvenlik menüsünde bulunan ve varsayılan olarak devre dışı bırakılan yeni bir Hareket ve Yönlendirme geçişiyle Safari’nin gizliliğini iOS 12.2’de geliştiriyor. Web sitelerinin iPhone ve iPad’deki ivmeölçer ve jiroskoptan hareket verilerine dayanan içeriği görüntülemesine izin vermek için ayarın ayriyeten etkinleştirilmesi gerekiyor.

iOS 12.2, Apple’ın yeni nesil, “Hey Siri” özellikli AirPods’unun geleceğinin de sinyalini veriyor. “Hey Siri” özellikli AirPods kurulum seçeneğinin beta sürümüne dahil edilmesi Apple’ın muhtemelen iOS 12.2’i piyasaya sürüldüğünde yeni AirPods’ları piyasaya sürebileceği anlamına geliyor olabilir.

Güncelleme aynı zamanda yaklaşmakta olan bir Apple News abonelik servisinin ipuçlarını da içeriyor. Apple News’a bir Texture benzeri dergi servisinin eklendiği görülüyor. Apple News abonelik servisinin yaklaşmakta olan 25 Mart etkinliğinde tanıtılması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz