Ana Sayfa Haberler WhatsApp Kurucusu Apple’ın App Store Denetimini Sorguladı

WhatsApp Kurucusu Apple’ın App Store Denetimini Sorguladı

0
WhatsApp Kurucusu Apple

Neredeyse tam olarak bir yıl önce WhatsApp kurucu ortağı Brian Acton kullanıcıları Facebook hesaplarını silmeye davet etmişti. Şimdi, Acton bu çağrısını yineledi ve Apple gibi şirketleri de gizlilik ve denetleme konularından dolayı eleştirdi.

Facebook, WhatsApp’ı 2014 yılında 16 milyar dolara satın aldı ve ortak kurucularından Jan Koum ve Brian Acton bu süreçte devreye girdi. Ancak Acton, WhatsApp ve Facebook arasındaki artan gerilimden dolayı 2017 yılında şirketten ayrıldı.

BuzzFeed News’in haberine göre, geçen hafta Acton, Stanford Üniversitesi’ndeki bir lisans bilgisayar bilimi dersinde eski Facebook çalışanı ve She++ kurucusu Ellora Israni ile birlikte konuştu.

Acton, Apple ve Facebook gibi teknoloji şirketleri ve Çin gibi yabancı ülkeler arasındaki kurumsal ilişkilerden bahsetti. Örneğin Apple, kullanıcı verilerini yerel sunucularında saklamak için Çin hükümetinin talebini olumlu karşıladı. Acton, “Bu kurumsal kararların çoğunun keyfi ve kaprisli bir şekilde verildiğini düşünüyorum.” dedi.

Ilımlı içerik konusunda konuşan Acton, Google, Apple ve Twitter gibi şirketlerin nefret söylemi ve nefret söylemini tanımlamakta zorlandıklarını söyledi. Özellikle, Acton, Apple’ın denetleme politikalarını App Store üzerinden sorguladı:

Acımasızca dürüst olmak gerekirse, küratörlüğün ağları (açık ağlar) neyin nefret söylemi neyin nefret söylemi olmadığına karar vermek için mücadele ediyorlar. Apple neyin iyi bir uygulama olduğuna ve neyin kötü bir uygulama olduğuna karar vermek için mücadele ediyor. Google, iyi bir web sitesi ve kötü bir web sitesi için mücadele ediyor. Bu şirketler bu kararları verecek bir donanıma sahip değiller.

Acton ayrıca, bu şirketlerin bu tür kararları almak için donanımlı olmadıklarına rağmen, kullanıcıların kendilerine tam da bu gücü ve yetkiyi verdiklerini belirtiyor:

Onlara güç veriyoruz. Bu kötü kısmı. Onların ürünlerini alıyoruz. Bu web sitelerine üye olduk. Facebook silmek, değil mi?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz