Ana Sayfa Haberler İlk iPhone’un Daha Önce Hiç Görülmemiş Fotoğrafı Ortaya Çıktı!

İlk iPhone’un Daha Önce Hiç Görülmemiş Fotoğrafı Ortaya Çıktı!

0

Verge, ilk iPhone’un daha önce hiç görülmemiş geliştirme devre kartının fotoğrafını ele geçirdi. Fotoğraftaki devre kartı Apple’ın akıllı telefonunu mümkün olduğunca gizli bir şekilde geliştirmek için aldığı önlemleri ortaya koyuyor.

İlk iPhone’u Geliştirmek için Oluşturulan Dev Dev Kartı

ilk iPhone

Dev devre kartı, işlemci, bellek, depolama, 30 pinli konektör, kamera, ana ekran düğmesi, SIM kart yuvası, Wi-Fi ve Bluetooth antenler dahil olmak üzere ilk iPhone’un neredeyse tüm bileşenlerini içeriyor. Temel verilere erişim için iki Mini-USB konektörü gibi bazı iPhone’da bulunmayan parçalar da devre kartında yer alıyor.

ilk iPhone Geliştirme Kiti

Bu belirli Mühendislik Doğrulama Testi (EVT) prototipinde bir iPhone ekranı ekli olsa da, raporda bazı panoların ekran olmadan çalıştığı belirtiliyor. Yani, 2006-2007 yıllarında orijinal iPhone’un üzerinde çalışan birçok Apple mühendisi onun tam olarak neye benzediğini bilmiyorlardı.

Verge’den Tom Warren şunları söyledi:

Apple’ın içindeki bir mühendis bu gibi bir geliştirme kartı ekransız aldıysa, pano tarafındaki komponent video ve RCA konektörleri bir ekrana bağlamak için kullanılabilir. Mühendisler, yan taraftaki stereo hat çıkışı portları sayesinde kulaklık bağlantısını da test edebilirler. iPhone’un ana kamerası bile test edilmesi için devre kartına monte edilmiş ve pili test etmek için oldukça fazla alan bırakılmış. Mühendislerin pil bağlı olmasa bile üstteki DC konektörüyle harici güç alabilirler. Apple, ayrıca yakınlık sensörü testi için “prox flex” olarak işaretlenen alanlarda yer bırakmış.

Apple, günümüzde iPhone prototipleri için üst düzey güvenlik kalkanlarını kullanıyor. Buna karşın yukarıdaki devre kartı Apple’ın efsanevi CEO’su Steve Jobs’ın gizliliğe verdiği öneme büyüleyici bir bakış açısı sunuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz