Ana Sayfa Haberler Yeni iPad Air ve iPad mini 5’in RAM Miktarı Belli Oldu

Yeni iPad Air ve iPad mini 5’in RAM Miktarı Belli Oldu

0

Apple, yeni 5. nesil iPad mini ve yeniden hayat bulan iPad Air’i dün piyasaya sürüldü. Yeni iPad modellerinin her ikisi de 2018 iPhone’larda bulunan A12 Bitcoin çipi ile donatıldı.

İlk Geekbench Testi Göründü

Yeni iPad modellerinden birinin (iPad 11,2) ilk Geekbench testi, iPhone’un 2.49 GHz’lik hızı ile aynı hızı sunduğunu doğruladı. Geekbench testindeki iPad modelinde 3 GB RAM yer alıyor. Yani iPhone XR ile söz konusu iPad modelinin RAM miktarı aynı. iPad Pro, iPhone XS ve XS Max’te ise 4 GB RAM bulunuyor.

iPad 11,2

Bu noktada, iPad 11,2’nin iPad mini 5 mi yoksa 10.5 inç iPad Air mi olduğu henüz bilinmiyor. Ancak iki tabletin özelliklerindeki benzerlik göz önüne alındığında, her iki cihazın da aynı miktarda RAM’e sahip olması ve eşdeğer hızlar sunma ihtimali güç kazanıyor.

iPad 11,2, tek çekirdekli Geekbench testinde 1160 puan alırken, çok çekirdekli testten 11607 puan almayı başardı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, belkide iOS 12.2’deki performans geliştirmelerinden dolayı iPad 11,2’nin Geekbench testinin sonuçları iPhone’un Geekbench sonuçlarıyla aynı.

iPad Air ve iPad mini 5 benzer özelliklere sahip gibi görünüyor ve aynı miktarda RAM ile donatılmış olsalar da iPad 11,2’nin hangi iPad modeline ait olduğunu doğrulamak için daha fazla Geekbench testinin yapılmasının beklememiz gerekiyor.

Yeni iPad Air ve iPad mini 5’in her ikisi de bugünden itibaren piyasadaki yerini aldılar. Yeni iPad’ler Mart ayının sonunda müşterilere gönderilmeye başlanacak. Bu noktada yeni iPad Air’in henüz Türkiye’de satın alınamadığını belirtelim. iPad Air, 10.5 inç Retina Ekran, Touch ID, 3.5 mm kulaklık girişi ve Apple Pencil desteği ile geliyor.

iPad mini 5, 7.9 inç Retina Ekran, Apple Pencil desteği, Touch ID, 8 megapiksel arka kamera, 3.5 mm kulaklık girişi ile geliyor.

Her iki iPad modelinde de 64 GB ve 256 GB’lık yerleşik depolama seçeneği yer alıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz