Ana Sayfa Apple App Store uygulama indirme sayısı düşüşte!

App Store uygulama indirme sayısı düşüşte!

0
App Store Uygulama Abonelikleri

Morgan Stanley, App Store için birinci çeyrek indirme rakamlarını açıkladı. Konu ile ilgili detaylar ve bilgiler haberimizde.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/03/28/iphone-xs-lansmaninda-gosterilen-oyun-app-store-geldi/]

İndirme sayıları düşse de, karlılık artmaya devam ediyor!

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, App Store ile ilgili verileri açıkladı. Buna göre Apple, 2015 yılından beri ilk kez App Store indirme sayılarında düşüş yaşadı. Fakat buna rağmen firmanın uygulama mağazası kaynaklı gelirleri artmaya devam ediyor.

Apple App Store

App Store’un üç aylık geliri geçtiğimiz senenin bu döneminde 3.7 milyar dolardı. Bu sene ise gelirler geride bıraktığımız seneye göre %15 artış gösterdi. Apple gelir artışı yaşamasına karşın, genel indirme sayılarında düşüş yaşadı ve kullanıcıların indirme başına satın almaları yıllık bazda %21 arttı. Uygulama gelirlerinde en önemli kaynak ise oyunlar ve abonelikler olmaya devam ediyor.

CNBC çalışanı Leswing, Morgan Stanley’in raporu ile ilgili tweet attı.

Buna göre uygulama indirme rakamları 2015 yılının birinci çeyreğinden beri ilk kez düşüşe geçti ve bu düşüşün oranı %5.

Apple, ilk çeyrek indirmelerindeki düşüşe sebep olarak Netflix ve Spotify‘ı gösterdi. Bu hizmetlerin yaygınlaşması ile birlikte film ve müzik indirme rakamları düştü. Bu da indirme sayılarına yansımış olabilir.

Apple’ın ikinci çeyrek mali kazanç raporları 30 Nisan 2019‘da yapılacak. Ve bu esnada ilk çeyrekte detaylarıyla değerlendirilecek.

Siz ne düşünüyorsunuz? Apple mağazasından indirme sayılarının düşmesinin sebebi ne olabilir? Yorumlarda belirtiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz